today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η “Μυτιληναίος” εξαγόρασε το 97,87% της ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ.

Την εξαγορά του 97,87% των μετοχών της εταιρείας ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ., που είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ανακυκλωμένου (δευτερόχυτου) αλουμινίου στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η Μυτιληναίος.

Ειδικότερα, η ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία μετάλλων και ιδιαίτερα των κραμάτων αλουμινίου και προϊόντων τους. Μέσω της βέλτιστης επεξεργασίας του scrap αλουμινίου, η εταιρεία είναι σε θέση να παράγει εκ νέου πρώτη ύλη, καταναλώνοντας πολύ μικρότερη ποσότητα ενέργειας, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το κόστος αλλά και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Σημειώνεται ότι η ανακύκλωση του scrap αλουμινίου απαιτεί μόνο το 5% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου, ενώ παράγει 95% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Η ετήσια δυναμικότητα της μονάδας είναι 35.000 τόνοι αλουμινίου και απασχολεί 64 άτομα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Μυτιληναίος, μέσω επενδύσεων αύξησης παραγωγής και παραγωγικότητας, η παραγωγή αναμένεται να φτάσει τους 50.000 τόνους σε ορίζοντα διετίας.

Η Μυτιληναίος επισημαίνει ότι μέσω της εξαγοράς:

-Ενισχύει ουσιαστικά τον Τομέα Μεταλλουργίας της Εταιρείας

-Αυξάνει άμεσα την παραγωγή κολονών αλουμινίου (πρώτη ύλη για τις μονάδες διέλασης που παράγουν προφίλ αλουμινίου) από τους 120.000 στους 155.000 τόνους, μεγεθύνοντας έτσι τη συνολική της δυναμικότητα και με προοπτική διετίας, να φτάσει τους 250.000 τόνους συνολικής παραγωγής

-Αυξάνει την παρουσία της εταιρείας στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της

-Αποκτά τεχνογνωσία στη δραστηριότητα της ανακύκλωσης scrap αλουμινίου
Παράλληλα, ενισχύεται η προσπάθεια της εταιρείας για μείωση της ενέργειας που απαιτείται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας, μέσω της ανακύκλωσης προϊόντων αλουμινίου (scrap) από προϊόντα που η χρήση τους έχει ολοκληρωθεί.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 20 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους ενώ η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ