today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Μαθητές μπήκαν στο γραφείο του Κ.Γαβρόγλου, του τα “έψαλαν” και έφυγαν.

Στη μία μετά το μεσημέρι ομάδα φοιτητών και μαθητών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας και να φτάσουν έως το γραφείο του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου.


Οι νεαροί που κατάφεραν να εισβάλουν και στο γραφείο του υπουργού, φώναζαν «Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει», ενώ είπαν στον υπουργό πως δεν έχει δουλειά εκεί, και πως το υπουργείο τελεί υπό κατάληψη.


Τελικά, αποχώρησαν από το γραφείο περίπου μία ώρα αργότερα. Στη συγκέντρωση βρίσκονταν περίπου 200 άτομα, που διαμαρτύρονταν κατά του νόμου Γαβρόγλου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Σύμφωνα με τους μαθητές, το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία μετατρέπει το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο το οποίο δεν παρέχει καμία ουσιαστική γνώση, ενώ η Γ’ τάξη αποτελεί απλώς προθάλαμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταστρέφει τον ελεύθερο χρόνο και απαξιώνει τα ΕΠΑΛ, αναγκάζοντας τους μαθητές να αλλάξουν αντικείμενο ή ακόμα και σχολική μονάδα.
Οι φοιτητές, ζητούν να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, διαφύλαξη του ασύλου και διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ