today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Γ.Ορφανός: «Δεν κάνω πίσω, ό,τι κι αν αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Με μια «κλασσική» συνέντευξη τύπου, χωρίς εντυπωσιακές σκηνοθεσίες και τεχνολογικές πρωτοτυπίες, ανακοίνωσε και επισήμως την απόφασή του να είναι υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης σήμερα ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιώργος Ορφανός.

Στη διάρκειά της, τόνισε κατηγορηματικά ότι στην απόφασή του αυτή θα παραμείνει σταθερός, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα που θα στηριχθεί από το κόμμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Είμαι εδώ μπροστά σας και δεν υπάρχει κανείς που να με κάνει να αλλάξω πορεία», απάντησε ερωτηθείς τι θα κάνει, αν του ζητηθεί να αποσυρθεί για το “για το καλό της παράταξης” σε περίπτωση που θελήσει η ΝΔ να στηρίξει κάποια άλλη υποψηφιότητα. Απέφυγε δε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τους χειρισμούς της ΝΔ το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιώργος Ορφανός, είπε πως θα επιχειρήσει «οριζόντιες» συνθέσεις, πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις ενώ σχολιάζοντας τη θητεία του Γιάννη Μπουτάρη, είπε πως ξεκίνησε με καλές προθέσεις, είχε ένα όραμα στην πρώτη τετραετία, αλλά απέτυχε στο διοικητικό έργο, δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο στη δεύτερη θητεία του και αποδείχτηκε η διοίκησή του ανέτοιμη να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες.

Στο σύντομο μήνυμά του προς τους Θεσσαλονικείς, που ανέγνωσε στην αρχή της συνέντευξης τύπου, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επιθυμώ , διεκδικώ και θα πετύχουμε όλοι μαζί να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε πόλη ασφαλή, οικονομικά ευημερούσα, με δυναμική στρεφόμενη προς Βορρά , κέντρο Παιδείας, Καινοτομίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια πόλη που θα αντικατοπτρίζει την πορεία της στην ιστορία και τον λαμπρό ρόλο που της αξίζει. Μαζί θα δημιουργήσουμε για το μέλλον. Με πολύτιμα εργαλεία, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τα πανεπιστήμια, τη Helexpo, τα επιμελητήρια και τους υπόλοιπους θεσμούς της πόλης και κυρίως το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, θα κερδίσουμε την μάχη για την ανάκαμψη και την αναδημιουργία… Στη μάχη της καθημερινότητας, με βελτιωμένες τεχνολογικές υποδομές και συγκοινωνίες, με την ανάπτυξη υψηλής περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών της, φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε πόλη πρότυπο, όσον αφορά στην καθαριότητα και στη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων της.»

Β.Μωυσής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ