today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Αγρίνιο: Εντοπίστηκε ο νεαρός που τραυμάτισε την 19χρονη με φωτοβολίδα

Εντοπίστηκε ο νεαρός που τραυμάτισε με φωτοβολίδα την 19χρονη Μαρία στο Αγρίνιο κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, καθώς η αστυνομία αξιοποιώντας πλάνα από κάμερες ασφαλείας και γενετικό υλικό κατάφερε να βρεθεί στα ίχνη του.

Σύμφωνα με το κεντρικό Δελτίο του ΑΝΤ1, ο δράστης είναι νεαρός σε ηλικία, κάτοικος της περιοχής και στόχος του ήταν να χτυπήσει αστυνομικό.

Η 19χρονη είχε βγει εκείνο το βράδυ από το φροντιστήριο την ώρα του διαλείμματος μαζί με τις φίλες της και δεν πρόλαβε να φύγει από το σημείο όταν άρχισε ο πετροπόλεμος.  Μία φωτοβολίδα ναυτικού τύπου την πέτυχε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω αναίσθητη.

Η 19χρονη Μαρία πλέον αναρρώνει στο σπίτι της, ενώ η οικογένεια σκέφτεται να υποβάλει αγωγή κατά του δημοσίου και των αρχών.

Θέση στο συμβάν πήραν και οι αντιεξουσιαστές του Αγρινίου, οι οποίοι ευχήθηκαν στην 19χρονη ταχεία ανάρρωση:

«Η αντι-βία ως επιλογή του κόσμου του αγώνα είναι μονόδρομος αν και τα μέσα της άμυνας και ο τρόπος χρήσης τους οφείλουν στο μέτρο του δυνατού να μην πλήττουν συμμετέχοντες, αλληλέγγυους ή διερχόμενους», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ