today-is-a-good-day
15.9 C
Athens

Μείζον πολιτικό ζήτημα η διαχείριση των μυστικών κονδυλίων

Να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για την διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, καλέι την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Το γραφείο τύπου χαρακτηρίσει αλληλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς τους κ. Τσίπρα και Καμμένο και καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις για την διαχείριση των κονδυλίων:

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠ.ΕΞ. οφείλει σήμερα κι όλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει. Όπως και ο κ. Κοτζιάς που προφανώς δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας.

Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος προς το πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά σημειώνοντας ότι: “Δεν μπορεί να με υποκαθιστά ο υπουργός Εξωτερικών και να μαθαίνω από τρίτους τι γίνεται και ιδίως ότι χρησιμοποιεί με αδιαφάνεια τα 45 εκατομμύρια ευρώ των «μυστικών κονδυλίων» και να τα σκορπίζει”.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αντέτεινε : «Ποια 45 εκατομμύρια; 11 εκατομμύρια ευρώ έχω στο υπουργείο Εξωτερικών και από αυτά το 50% πάει στην Εκκλησία. Και μάλιστα δεν τα δίνω εγώ, τα δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ευκλείδη πες του σε παρακαλώ!»
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς είχε ζητήσει επανειλημμένα από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ισχύσει ο ίδιος νόμος που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που στον προϋπολογισμό τους έχουν «απόρρητα κονδύλια».

Ο Νίκος Κοτζιάς επανέφερε αυτή την πρότασή του και την Τρίτη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που προκάλεσε, όπως αναφέρεται εκτενώς στον Τύπο, την επίθεση και τις ύβρεις του κ. Καμμένου στο πρόσωπο του κ. Κοτζιά.

O υπουργός Άμυνας άφησε στο υπουργικό υπαινιγμούς για τη διαχείριση των κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών στο προσφυγικό, λέγοντας ότι λειτουργεί «σαν το Σόρος», αναφορά που εξόργισε τον κ. Κοτζιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ