today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ελιγμοί Παπαγγελόπουλου για τις τελευταίες του δηλώσεις

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από τη ΝΔ για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και άλλων, επί προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε σήμερα πως όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είναι «κραυγή αγωνίας» και αντιπαρέθεσε «δηλώσεις διακεκριμένων στελεχών της ΝΔ που έχουν απειλήσει ότι θα τελειώσουν τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, ότι θα τους κλείσουν στη φυλακή και ότι θα τους πάνε στα ειδικά δικαστήρια και αν παρκάρουν παράνομα και θα τρώνε ισόβια».

Η άγνωστη φωνή

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, επιχείρησε να με εμφανίσει ως συνήγορο υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Χατζηδάκης, ένας άνθρωπος και πολιτικός που τον θεωρούσα, μέχρι χθες, ευπρεπή, σοβαρό και ευφυή, έσπευσε να παραλάβει τη σκυτάλη του λαϊκισμού και να τρέξει στον στίβο των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε: «Ήμουν πολύ προσεκτικός και πολύ διακριτικός και δεν είπα με ποιον έμοιαζε η άγνωστη φωνή ούτε τι ομάδα ήταν ο εισαγγελέας αποδέκτης των εντολών της άγνωστης φωνής…».

«Να μας εξηγήσετε διότι η εγκληματολογική λέει ότι δεν ταυτοποιείται η φωνή», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

 

Φυλάκιση για χρέη

«Εγώ δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπα. Ο έχων τη μύγα μυγιάζεται», σχολίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος και συμπλήρωσε: «Περίμενα ο κ. Χατζηδάκης να διαβάσει προσεκτικά το απόσπασμα της ομιλίας μου και αν όχι να ζητήσει συγνώμη, τουλάχιστον να σιωπήσει. Όμως, ο κ. Χατζηδάκης, πιστός στο δόγμα του λαϊκισμού, επανήλθε και ζήτησε διευκρινίσεις, ποιους άλλους εννοώ, εκτός από τους επιχειρηματίες. Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω θεσμικά. Εγώ έψεξα τον τρόπο συλλήψεως που παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα, έφοδοι της αστυνομίας ξημερώματα μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, συλλήψεις μπροστά στα μάτια των οικείων των συλληφθέντων, και δεν αναφέρθηκα στην ουσία των υποθέσεων αυτών. Αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών αλλά και απλών συμπολιτών μας, που για χρέη στο Δημόσιο, λίγων χιλιάδων ευρώ, τους περνούσαν χειροπέδες μπροστά στα έκπληκτα αθώα βουρκωμένα μάτια των παιδιών τους και τους οδηγούσαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη φυλακή!».

 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι «οι κυβερνήσεις, πριν τη σημερινή κυβέρνηση, είχαν νομοθετήσει και διατηρήσει σε ισχύ την επαίσχυντη διάταξη ότι τα χρέη στο Δημόσιο είναι διαρκές έγκλημα και όποιος χρωστούσε μπορούσε να συλληφθεί ανά πάσα στιγμή».

Η μεσαία τάξη

«Χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι αυτή η επαίσχυντη διάταξη καταργήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση» τόνισε είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει ποια είναι σήμερα η θέση της για το «κατάπτυστο νομικό τερατούργημα που οδήγησε στη φυλακή τους Έλληνες πολίτες με την αυτόφωρη διαδικασία».

«Ποια είναι η ευαισθησία σας για τη μεσαία τάξη; Απλά δεν υπάρχει ευαισθησία. Γι’ αυτό και δεν εκπροσωπείτε εσείς τη μεσαία τάξη. Τη μεσαία τάξη εκπροσωπούν άνθρωποι σαν και μένα και άλλοι που νοιάζονται πραγματικά για τον λαό και όχι για τις ελίτ!», επισήμανε απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εισέλθει τοξικός ιός, ο οποίος σήμερα δεν έχει πλήρως εξουδετερωθεί

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ