today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Βουλγαρικός τύπος: “Συμφωνούμε με τον Καμμένο ότι οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι”

Υπό τον τίτλο «Βαλκανική συμμαχία αλά ελληνικά – mission impossible» η εφημερίδα «24 ώρες» δημοσιεύει στο χθεσινό της φύλλο το σχόλιο του αρθρογράφου της Ρόσεν Πετρόφ με θέμα την πρόταση του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου, για αμυντική συμμαχία Ελλάδας, Βουλγαρίας,ΠΓΔΜ και Αλβανίας.

Ο Πετρόφ χαρακτηρίζει την ιδέα του Καμμένο «πιο απίθανη και από την πλοκή των ταινιών της σειράς «Mission Imposible», υπενθυμίζοντας ότι η διάρκεια ζωής των συμφωνιών και των συμμαχιών, μεταξύ των βαλκανικών κρατών είναι πολύ σύντομη. «Στα Βαλκάνια οι συμμαχίες πάντα αποτυγχάνουν, επειδή στην ουσία τους είναι αντιβαλκανικές, και πάντα γίνονται σε βάρος κάποιας βαλκανικής χώρας, στις περισσότερες περιπτώσεις εις βάρος της Βουλγαρίας. Επίσης γίνονται κατόπιν πιέσεων των Μεγάλων Δυνάμεων», υπογραμμίζει ο Πετρόφ και υπενθυμίζει τις συμφωνίες του ’34 (γνωστή και ως Βαλκανικό Σύμφωνα) και του ’53.

 «Καμία φορά, ωστόσο, ο Καμμένος λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Πρόσφατα δήλωσε ότι οι Σκοπιανοί πρέπει να αναγνωρίσουν πως είναι Βούλγαροι. Συμφωνώ απολύτως με τη θέση του αυτή. Και αφού ο Καμμένος χαρακτήρισε την ιδέα για βαλκανική συμμαχία ως Plan B, εγώ προτείνω το Plan C. Το σχέδιο αυτό είναι πολύ απλό – η «Μακεδονία» προσχωρεί στη Βουλγαρία ως περιοχή με ιδιαίτερο καθεστώς και αυτονομία. Έτσι η χώρα γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όπως βλέπετε, το σχέδιο μου είναι γρήγορο, σαφές και εύκολο» καταλήγει ο Ρόσεν Πετρόφ.

Ο  Ρόσεν Πετρόφ υπήρξε ένας από τους σεναριογράφους της εκπομπής «Το σόου του Σλάβι Τρίφονοβ». Υπήρξε επίσης μέλος του κόμματος του ευρωβουλευτή Νικολάι Μπαρέκοφ «Βουλγαρία χωρίς λογοκρισία». Τώρα είναι παρουσιαστής της εκπομπής «Επιχείρηση Ιστορία» στο κανάλι Bulgaria ON AIR. Σχολιάζει θέματα ιστορίας σε διάφορα ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ