today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Αντιπολίτευση: Ζημιογόνα η σύμβαση για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Για εκποίηση του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία αλλά και το Κίνημα Αλλαγής κατά την συζήτηση της σχετικής σύμβασης στην Βουλή.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι στην περιοχή του Ασπροπύργου οι τιμές κυμαίνονται στα 100 ευρώ το τετραγωνικό για αγορά γης και στα 450 ευρώ για κτίρια, με την εν λόγω σύμβασης παραχώρησης το δημόσιο θα λάβει ως αντίτιμο μόλις 122 ευρώ το τετραγωνικό και για την έκταση και για τα κτίρια.

«Το σύνολο της έκτασης και των κτιρίων έπρεπε να αποτιμηθεί τουλάχιστον 145 εκ. ευρώ κι ενώ μιλάμε για επενδυτικό φιλέτο δίπλα από την Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση το πουλά για περίπου 67 εκατομμύρια ευρώ. «Θα έπρεπε να αποτιμηθεί τουλάχιστον 145 εκ. ευρώ και δεν μιλάμε για ‘ένα απλό οικόπεδο αλλά για ένα επενδυτικό φιλέτο 600 στρεμμάτων δίπλα από την Αθήνα με άμεση σύνδεση», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Στην ίδια γραμμή, βρέθηκε και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης ο οποίος ο οποίος χαρακτήρισε το τίμημα εξαιρετικά χαμηλό. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο προκύπτει ζημία τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο. Και τούτο διότι καθώς το ελληνικό δημόσιο θα ξοδέψει άμεσα 36 εκατομμύρια ευρώ, για να εισπράξει τελικά σε βάθος 60 ετών 31 εκ. ευρώ!

Νωρίτερα, πάντως, η κυβέρνηση επιχείρησε να εισάγει το νομοσχέδιο ως κύρωση σύμβασης, ώστε να μην συζητηθεί με την κανονική διαδικασία αλλά ως κατεπείγον. Η συγκεκριμένη προσπάθεια σταμάτησε στην αντιπολίτευση, με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να συναινεί τελικά, λέγοντας πως υπάρχει άνεση χρόνου. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ στην αρχή οι βουλευτές της πλειοψηφίας εμφανίστηκαν σφόδρα αντίθετοι στο «άνοιγμα» της συζήτησης, μόλις ο κ. Σπίρτζης έκανε όπισθεν ολοταχώς, παραδέχτηκαν ότι τελικά θα πρέπει να εισαχθεί με την κανονική διαδικασία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ