today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Νέος γύρος επιθέσεων κατά Καμμένου από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «καρικατούρα» εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. «Δυστυχής βλέπω ότι ο Καμμένος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας και να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

Επιπλέον χαρακτήρισε στοιχείο απολιτικοποίησης το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Άμυνας. Για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε ότι ορθώς έγινε αλλά «σήμερα εξαντλεί την δυναμική της αυτή η συνεργασία».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2019. «Δεν μπορούμε με την πολιτική των ΑΝΕΛ και μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο», είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. «Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τραυματική χαρακτήρισε την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ η Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Γιατί μετά το μνημόνιο, όταν όλα άρχισαν να χαλαρώνουν και αναδεικνύονται οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες έγινε αυτό που έγινε και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι είναι κομβικό το ζήτημα των συμμαχιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ