today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

“Ο Π.Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα” – Βαριές κατηγορίες από τον Φιλοκυβερνητικό Τύπο – Τι απαντά ο Υπουργός Άμυνας

Αίσθηση έχει προκαλέσει το σημερινό πρωτοδέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών στο οποίο ο κυβερνητικος εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζεται ως βλαπτικός για την χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας του τόσο με τις θέσεις του στο Σκοπιανό, όσο και με την πρόσκληση που απήυθυνε στους Αμερικανούς προκειμένου “να γεμίσουν βάσεις τη χώρα”.

Η εφημερίδα παραθέτει μια σειρά από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επικρίνουν τις δηλώσεις Καμμένου, ενώ παράλληλα αντιπαραθέτει διαφορετικές τοποθετήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ.

Είναι βέβαιο ότι το πρωτοσέλιδο αυτό θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι αντίστοιχα δημοσιεύματα δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν αν δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης.

Απάντηση Καμμένου

Η απάντηση του Υπουργού Άμυνας ήρθε μέσω του site olympia το οποίο θεωρείται ότι απηχεί τις απόψεις του, οποίος χαρακτηρίζει το δημοσίευμα θλιβερό, και ότι απηχεί αντίστοιχες απόψεις με εκείνες ουτσεκαδων και Τούρκων, ενώ δεν διστάζει να αφήσει αιχμή για τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος άνοιξε τον δρόμο της συνεργασίας της χώρας με την Αίγυπτο την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τον Αλ Σίσι ως δικτάτορα. Το δημοσίευμα καλεί μάλιστα τον Πρωθυπουργό να αποχωρήσει από την τριμερή σε περίπτωση που υιοθετεί το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ.

Το βέβαιο είναι ότι η σχέση των δύο κυβρνητικών εταίρων θα δοκιμαστεί ακόμα περισσότερο, ειδικά την εκλογική αυτή περίοδο αυτή, όπου και οι δύο αναζητούν πεδίο διαφοροποίησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ