today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Μαθήματα Ιστορίας από την Τσέλσι με επίσκεψη στο Άουσβιτς

Μαθήματα Ιστορίας από την Τσέλσι… Η αγγλική ομάδα, άρχισε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τους φιλάθλους της, με στόχο την απομάκρυνση από το Stamford Bridge κάθε ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun, όποιος οπαδός κριθεί ένοχος από τον σύλλογο θα έχει δύο δυνατότητες: να μην βρεθεί ξανά ποτέ στο γήπεδο ή να συμμετάσχει σε εναλλακτικές δραστηριότητες.

Και μεταξύ αυτών που προτείνει ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς (που είναι Εβραϊκής καταγωγής) υπάρχει επίσης επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

«Η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο των φιλάθλων δεν είναι αρκετή, δεν θα αλλάξει τη συμπεριφορά τους. Αυτή η πολιτική δίνει στους οπαδούς την ευκαιρία να καταλάβουν τι έχουν κάνει και να θέλουν να συμπεριφέρονται καλύτερα. Στο παρελθόν θα τους απομακρύναμε από το γήπεδο για τρία χρόνια. Τώρα, όμως, τους λέμε «εσείς κάνετε λάθος, έχετε δύο δυνατότητες: να μην  έρθετε ξανά στο Stamford Bridge ή καταλάβετε το λάθος σας», είπε ο πρόεδρος της Τέλσι Μπρους Μπακ.

Η απόφαση αυτή της Τσέλσι, προέκυψε μετά από ρατσιστικές συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν μεταξύ των φιλάθλων της, μετά έναν αγώνα εναντίον της Τότεναμ, ομάδα που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της εβραϊκής κοινότητας του Λονδίνου, αλλά και σε ένα παιχνίδι με την Λέστερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ