today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

ALCO: Ανασφαλείς για το μέλλον των εργασιακών τους σχέσεων οι Έλληνες

Ανασφαλείς για το μέλλον των εργασιακών τους σχέσεων, ή και τη διατήρηση της εργασίας τους, εμφανίζονται οι Έλληνες σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της ALCO για λογαριασμό της ΓΣΕΕ. Το 85% των πολιτών θεωρεί την εργασία κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προστατεύεται από την Πολιτεία.

Στην ίδια έρευνα, μόλις ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δηλώνει ότι ο εργοδότης του σέβεται πλήρως τα εργασιακά του δικαιώματα.

Επίσης, μόλις ένας στους δύο εργαζόμενους δηλώνει βέβαιος για τη διατήρηση της εργασιακής του θέσης το επόμενο εξάμηνο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η μείωση των αποδοχών του κατά 40%, ενώ ακολουθούν η ανασφάλεια για τη θέση, η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων η επέκταση ωραρίου οι καθυστερήσεις πληρωμής οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και η αλλαγή εργασιακής σχέσεις και η αλλαγή καθηκόντων.

Παράλληλα, το 37% των ερωτώμενων απαντά ότι ο εργοδότης τους κάποια φορά τους έχει καθυστερήσει το μισθό πάνω από ένα μήνα. Σημειώνεται πάντως, ότι έξι στους δέκα ερωτηθέντες (60%) παραδέχονται ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους όπως θα έπρεπε.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ