today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Η Samsung ετοιμάζεται για κέρδη ρεκόρ χάρη στην Apple

Τις προβλέψεις της για τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο δημοσίευσε η Samsung και -εν μέρει- ευχαριστεί την Apple για τα υψηλότερα από ποτέ κέρδη της.

Η Κορεάτικη εταιρεία υπολογίζει κέρδη που θα ξεπεράσουν τα 15 δισ. δολάρια για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, και ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των κερδών υπολογίζεται πως προέρχεται από τα κινητά της Apple, καθώς είναι αυτή που εξοπλίζει τα iPhone με τις οθόνες της. Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι των κερδών, προέρχεται επίσης από τις πωλήσεις τσιπ μνήμης με τα οποία προμηθεύει πολλούς κατασκευαστές. Αν και η Samsung δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το πως κατανέμονται τα ποσοστά, οι αναλυτές πιστεύουν τα πολύ καλά περιθώρια κέρδους σε συνδυασμό με την συνεισφορά της Apple που αγγίζει το 17% στις πωλήσεις της Samsung, κάνουν τους ανθρώπους της εταιρείας να μην νοιάζονται πολύ για τις αδύναμες πωλήσεις των flagship κινητών της.

Ένας ακόμα παράγοντας που ενισχύει τις πωλήσεις και τις προσδοκίες της Samsung είναι ο ολοένα κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος, ο οποίος της έχει φέρει πολλά συμβόλαια, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες ψάχνουν προμηθευτές εκτός Κίνας. Η εταιρεία έχει καταφέρει να βρίσκεται στην μέση του εμπορικού πολέμου και να αυξάνει τις συνεργασίες και τις πωλήσεις και στους δύο αντιμαχόμενους. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει και πουλάει και σε Αμερικάνους αλλά και σε Κινέζους κατασκευαστές, και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα της.

Η Samsung τελευταία έχει δεχτεί αρκετά “χτυπήματα” σχετικά με τις πωλήσεις των flagship κινητών της, οι πωλήσεις των οποίων έχουν αποδώσει πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών. Από την άλλη η εταιρεία φαίνεται να θέλει σε αυτή την περίοδο να επενδύσει στην μεσαία κατηγορία αλλά και στην φτηνότερη, γιατί ξέρει πως όσο πρεστίζ προσθέτουν τα flagship μοντέλα, ο όγκος των πωλήσεων κρύβεται στις πωλήσεις φτηνών και μεσαίων τηλεφώνων και αυτή είναι η κατηγορία στην οποία η Samsung σκέφτεται να δώσει φέτος το μεγαλύτερο της βάρος, προσπαθώντας να ανατρέψει τις πολύ χαμηλές πωλήσεις smartphone.

Πηγή: emea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ