today-is-a-good-day
18.7 C
Athens

Το γκολ του Μπακασέτα

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δίποντα και τρίποντα. Υπάρχουν όμως κάποια γκολ που μετράνε παραπάνω από ένα! Όπως για παράδειγμα αυτό που πέτυχε με κεφαλιά ο Τάσος Μπακασέτας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ώρα που το ρολόι του ΟΑΚΑ έδειχνε 89 και κάτι…
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που φανερώνουν την τεράστια αξία αυτού του γκολ, το οποίο ίσως αποδειχθεί ζωτικής σημασία στη συνέχεια. Τρεις είναι οι βασικότεροι:

1. Ο ένας βαθμός που κατέκτησε η ΑΕΚ σημαίνει πως εξακολουθεί να έχει καλύτερη συγκομιδή στους έξι αγώνες που έχει δώσει έως τώρα στη Super League (13 βαθμοί), σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς (12 βαθμοί). Νίκησε στην Τρίπολη, ενώ πέρσι είχε ηττηθεί και πήρε έναν βαθμό εναντίον των «Ερυθρόλευκων», ενώ είχε κατακτήσει τρεις. Έτσι δεν «χαράμισε»  την πρώτη της νίκη στην Τρίπολη μετά από σχεδόν 8 χρόνια (τελευταία της επικράτηση τον Ιανουάριο του 2011).

2. Για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν καταφέρνει να επιστρέψει και να πάρει αποτέλεσμα σε ματς που «στράβωσε». Το είχε πετύχει πολλάκις την περίοδο 2017/18, όμως φέτος δεν μπόρεσε να αναστρέψει τα πράγματα εναντίον του Αγιαξ, του ΠΑΟΚ και της Μπενφίκα. Η προσπάθειά της εναντίον των «Αετών» ήταν τιτάνια, όμως όλοι γνωρίζουν πως στο τέλος το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη επίδραση σε όλα τα επίπεδα.

3. Απέφυγε τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα. Πέρσι κατέκτησε τον τίτλο έχοντας συνολικά δύο. Αν έφτανε τον ίδιο αριθμό μετά από μόλις έξι αγωνιστικές, θα αποτελούσε αναμφίβολα σοβαρό πλήγμα σε ψυχολογικό επίπεδο. Ειδικά δε όταν οι αυτές οι δύο ήττες αφορούν αγώνες από τους οποίους πέρσι είχε βάλει έξι βαθμούς στο «σακούλι».

Υπάρχουν κι άλλα «παράπλευρα» οφέλη. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι αυτά τα ντέρμπι χαρακτηρίζονται ως «εξάποντα» αφού δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί που κερδίζει ο νικητής, αλλά και οι τρεις που στερεί από τον αντίπαλο. Συνεπώς, ο Μπακασέτας δεν έδωσε απλώς έναν βαθμό στην ΑΕΚ, αλλά στέρησε και δύο από τον Ολυμπιακό. Επίσης, αύξησε στα τέσσερα ματς το εντός έδρας αήττητο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον «Θρύλο» (το ρεκόρ είναι έξι). Οσο για τον ίδιο τον 25χρονο διεθνή, πανηγύρισε το πρώτο του γκολ σε μεγάλο ντέρμπι, που αναζητούσε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Είχε διαμορφώσει το 1-0 εναντίον του ΠΑΟΚ στα play off του 2017, όμως ήταν ένα ματς με μικρή σημασία. Έκτοτε, ήταν «κομβικός» στην σεζόν του πρωταθλήματος, σκόραρε συχνά, αλλά δεν είχε κρίνει ποτέ ένα ντέρμπι.

Βέβαια, δεν είναι όλα ρόδινα. Ήδη ο Ολυμπιακός που είναι βασικός διεκδικητής του τίτλου, πήρε από την ΑΕΚ έναν βαθμό ενώ πέρσι δεν είχε κανέναν και την περιμένει στον β΄ γύρο στο «σπίτι» του. Παράλληλα, η Ένωση ολοκλήρωσε τα πρώτα της δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό με συγκομιδή μόλις ενός πόντου, ενώ στην προηγούμενη σεζόν είχε έξι. Αυτό σημαίνει πως βρίσκεται από νωρίς σε αναζήτηση επιπλέον βαθμών, αφού η δυναμική του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού δείχνει ότι το βαθμολογικό όριο για τον πρωταθλητή δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 70, όσους χρειάστηκε πέρσι ο «Δικέφαλος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ