today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Η Ειρήνη Ανδρουλάκη αποχαιρετά το MEGA

Κοιτάζω την οθόνη του υπολογιστή με ανάμικτα συναισθήματα να με κατακλύζουν. Η θλίψη διαδέχεται την οργή και τούμπαλιν.

Οι εικόνες περνούν μπροστά από τα μάτια μου ανάκατες. Το Mega του τέλους, το Mega της ακμής, το Mega της αρχής.

Θυμάμαι σαν τώρα στο πατρικό μου σπίτι να παρακολουθώ στη μικρή τηλεόραση, σε μέγεθος μπαούλου, αυτό το νέο που ερχόταν. Έβλεπα την πολύχρωμη βεντάλια με την χαρακτηριστική μουσική – ιστορικό σήμα του καναλιού- να σχηματίζεται κομμάτι κομμάτι  και πάνω σε αυτή να αναγράφεται το δυνατότερο μέχρι σήμερα brand της τηλεοπτικής αγοράς και ανυπομονούσα να δω στον αέρα όλο το πρόγραμμα.

Όταν τα χρόνια πέρασαν και αποφάσισα να γίνω δημοσιογράφος είχα ένα στόχο.  Ο στόχος έφερε αυτά τα 4 λατινικά γράμματα που έβλεπα να ξεπροβάλλουν στον τηλεοπτικό μου δέκτη όταν ήμουν έφηβη, Mega.

Η πόρτα του καναλιού δεν άνοιγε εύκολα στους νέους δημοσιογράφους. Είχα όμως επιμονή και πείσμα. Πήγαινα και ξαναπήγαινα στα γραφεία της Σταδίου.  Τελικά το εισιτήριο στο όνειρο μου το έδωσε ο Γιάννης Πολίτης όταν με πρότεινε για την συντακτική ομάδα της «Πρώτης έκδοσης» και το επικύρωσαν οι Νίκος Χατζηνικολάου και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, διευθυντής ειδήσεων και διευθυντής ενημερωτικών εκπομπών αντίστοιχα, εκείνη την εποχή.

Έτσι ξεκίνησε η 20ετη πορεία μου στη Megaλη οικογένεια δίπλα σε σπουδαίους δημοσιογράφους. Η κάθε τους συμβουλή ήταν πολύτιμο εφόδιο. Όλοι οι συνάδελφοι στην δημοσιογραφική πιάτσα έλεγαν ότι το Mega ήταν σκληρό μαγαζί και είχαν δίκιο. Καθημερινά έπρεπε να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και τις αντοχές σου, να γίνεις καλύτερος γιατί μόνο έτσι μπορούσες να σταθείς.

Ήταν λίγες ημέρες μετά την διαπίστευση μου στο Υπουργείο Υγείας , όταν γεμάτη αγανάκτηση είχα ρωτήσει τον τότε διευθυντή ειδήσεων Χρήστο Παναγιωτόπουλο γιατί αφήνει εκτός κεντρικού δελτίου τα ρεπορτάζ μου. «Τα κοινής λήψεως θέματα δεν μ ενδιαφέρουν, μόνο τα αποκλειστικά» ήταν η απάντηση του.

Όταν τον Μάρτιο του 2016 άρχισαν τα όργανα, κανείς μας δεν ήθελε να πιστέψει ότι το οικοδόμημα κατέρρεε, και μάλιστα στα κεφάλια μας.

Ήταν η αρχή του τέλους ενός μεγάλου καναλιού με εκπληκτικές παραγωγές και με δυνατό ενημερωτικό τομέα.

Το δελτίο του Mega στο οποίο είχα την τιμή να ανήκω είχε φανατικούς τηλεθεατές. Ακόμη και αυτοί που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι με το δελτίο των 8, λάτρευαν να το μισούν.

Το Mega αν και ψυχορραγούσε εδώ και 2 χρόνια, κατάφερε να παραμείνει ζωντανό. Όπως ένας ασθενής στην εντατική. Η μόνη λύση ήταν να τραβήξει κάποιος την πρίζα, οι «ζωτικές» λειτουργίες να μηδενίσουν και να μαυρίσουν όλα.

Αυτό το μαύρο όμως στην οθόνη συνοδεύεται και με το μαύρο στις ζωές των εργαζομένων του Megaλου καναλιού, οι οποίοι χάνουν αποζημιώσεις δεκαετιών και μισθούς 2 ετών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ