today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κομισιόν: Επιφυλακτική για τις εγγυήσεις Δημοσίου για τα κόκκινα δάνεια

Ενστάσεις περί κρατικής ενίσχυσης διατυπώνει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ στο σχέδιο παροχής εγγυήσεων του Δημοσίου για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών (περί τα με 5 με 6 δισεκ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες) που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το -πολύπλοκο και τεχνικό- αυτό σχέδιο σε συνεργασία με την ΤτΕ και το ΤΧΣ, υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούνται στις τραπεζικές το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εγγύηση εξετάζεται να δοθεί στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός φορέα που ονομάζεται Σχήμα Προστασίας Ενεργητικού (Asset Protection Scheme) ο οποίος θα εγγυηθεί τμήμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών άφηναν την Πέμπτη ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος από το “μαξιλάρι” ρευστότητας των 33 δισ. ευρώ που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση.

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στις ισχυρότατες πιέσεις που δέχονται οι μετοχές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.”Οι επενδυτές ανησυχούν για τις ελληνικές τράπεζες” γράφει για το ίδιο θέμα η Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση. Η Handelsblatt αναφέρεται σε ανταπόκρισή της σε “σχέδιο βοήθειας για τις τράπεζες της Ελλάδας”. Στο θέμα των ελληνικών τραπεζών με αφορμή τη “βουτιά” της Τετάρτης στο ΧΑ αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα για τα κόκκινα δάνεια.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ