today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Σύμπραξη Toyota με SoftBank στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης

Τη συνεργασία τους στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης ανακοίνωσαν η Toyota Motor Corp και η SoftBank Group Corp, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών που έχουν ήδη προχωρήσει σε ανάλογες συμφωνίες με στόχο να εξασφαλίσουν τεχνογνωσία σε τεχνολογίες που πρόκειται να αλλάξουν δραστικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητα, μοιραζόμενες παράλληλα το κόστος ανάπτυξης.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών καταδεικνύει, σύμφωνα με το Reuters, ότι ακόμη και οι μεγάλοι “παίκτες” φοβούνται πως θα μείνουν πίσω στον αγώνα για την ανάπτυξη αυτοοδηγούμενων και συνδεδεμένων οχημάτων.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα κοινοπραξία που θα ονομάζεται MONET, συντομογραφία του mobility network, που θα ξεκινήσει με κεφάλαια ύψους 2 δισ. γεν (17,5 εκατ. δολαρίων). Η SoftBank θα κατέχει το 50,25% και η Toyota το υπόλοιπο.

Η είδηση έρχεται μια μέρα αφότου η Honda Motor Co Ltd δήλωσε ότι θα επενδύσει 2,75 δισ. δολάρια για την απόκτηση ποσοστού 5,7% στη μονάδα αυτόνομης οδήγησης Cruise της General Motors, στην οποία η SoftBank είναι επίσης επενδυτής.

Επίσης, την Τετάρτη, η Daimler AG και η Renault δήλωσαν ότι μπορούν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στους τομείς των μπαταριών, της αυτόνομης οδήγησης οχημάτων και των υπηρεσιών κινητικότητας.

Η Toyota και η SoftBank δεν έχουν προς το παρόν άλλες σημαντικές συνεργασίες στον τομέα των τεχνολογιών κινητικότητας, παρότι και οι δύο αναπτύσσουν τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, κοινής χρήσης οχημάτων και άλλες υπηρεσίες.

Και οι δύο ωστόσο έχουν επενδύσει και έχουν αναπτύξει συνεργασίες με την Uber Technologies και την εταιρεία διαμοιρασμού οχημάτων Grab, και την Didi Chuxing.

Η Toyota, πάντως, αναπτύσσει η ίδια τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης και σε συνεργασία με κάποιους προμηθευτές της, ενώ έχει προχωρήσει στην απόκτηση και αρκετών startup τεχνολογίας. Η SoftBank έχει επίσης τη δική της μονάδα, τη SB Drive, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για λεωφορεία.

Πηγή: emea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ