today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις στη Δύση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεσμεύθηκε σήμερα να ενισχύσει τις άμυνες της συμμαχίας έναντι επιθέσεων στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίες σύμφωνα με τη Βρετανία καθοδηγούνται από τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, και κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει την «απερίσκεπτη» συμπεριφορά της.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την απερίσκεπτη συμπεριφορά της, περιλαμβανομένης της χρήσης βίας εναντίον των γειτόνων της, προσπαθειών επέμβασης σε εκλογικές διαδικασίες, και εκτεταμένων εκστρατειών παραπληροφόρησης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να ενισχύει την άμυνα και τη δύναμη αποτροπής του απέναντι σε υβριδικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου του πεδίου του κυβερνοχώρου», πρόσθεσε καθώς οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται για να συζητήσουν τις νέες δυνατότητες επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε ρωσική επιχείρηση που είχε στόχο τον Απρίλιο τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων με έδρα τη Χάγη και απέλασε τέσσερις Ρώσους πράκτορες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ