today-is-a-good-day
20 C
Athens

Κορακάκη: Μη σταματάτε ποτέ να κυνηγάτε με πείσμα τα όνειρά σας. Ποτέ

Η επιλογή της από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως αθλήτριας-προτύπου για τους Ολυμπιακύς Αγώνες Νέων που ανοίγουν αυλαία τις επόμενες ώρες στο Μπουένος Άιρες, ήταν γνωστή από πέρυσι. Σήμερα όμως, η δις Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, αποφάσισε, μέσω social media, να αναφερθεί στη δική της «μικρή ιστορία», η οποία ξεκινάει από την απογοήτευση που ένοιωσε με την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Κίνας το 2014 και ολοκληρώνεται με τον θρίαμβό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπου κατέκτησε δύο μετάλλια. Κλείνοντας την ιστορία της, καλεί τους «μελλοντικούς αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού», να χαρούν την εμπειρία και να μην σταματήσουν ποτέ να κυνηγούν με πείσμα τα όνειρά τους.

Η ανάρτηση της Κορακάκη στο fb: «Μία μικρή ιστορία που νομίζω αξίζει να μοιραστώ… Στα 18 μου, το 2014, στους Ολυμπιακούς Νέων του Νανζίνγκ βγαίνω 4η, χάνοντας το βάθρο για λίγο κι η απογοήτευση είναι τεράστια. Θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου: “Αφού δεν τα κατάφερα εδώ, σιγά μην κάνω κάτι στους…μεγάλους Ολυμπιακούς σε δύο χρόνια από τώρα. Με τίποτα.” Δύο χρόνια μετά, γίνομαι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία που κατακτά 2 μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Και στους αμέσως επόμενους Ολυμπιακούς Νέων, Αθλήτρια-Πρότυπο για τους νέους αθλητές που συμμετέχουν στο Μπουένος Άιρες 2018. Ετοιμη και ενθουσιασμένη αύριο για το μακρύ ταξίδι & τη μεγάλη αυτή ευκαιρία να εμψυχώσω, να στηρίξω και να μοιραστώ γνώσεις κι εμπειρίες με τους μελλοντικούς αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού! Προς όλους τους αθλητές και ειδικά της ελληνικής ομάδας, το μήνυμα είναι να χαρείτε αυτή την εμπειρία, ό,τι κι αν συμβεί! Μη σταματάτε ποτέ να κυνηγάτε με πείσμα τα όνειρά σας. Ποτέ».

Να θυμίσουμε ότι η Κορακάκη ήταν μία από τους συνολικά 25 αθλητές και αθλήτριες που πρότειναν οι διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες για να ταξιδέψουν στην Αργεντινή, με σκοπό να συμβουλεύσουν και να υποστηρίξουν τους 4.000 νέους που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Μια επιλογή που έγινε ξέχωρα από τις αθλητικές επιτυχίες τους, με βάση την ξεχωριστή προσωπικότητα και τον άμεμπτο χαρακτήρα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ