today-is-a-good-day
19 C
Athens

Καμίνης: Διεθνές πρότυπο η νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διεθνές πρότυπο χαρακτήρισε τη νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντάς την, το μεσημέρι, στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, λίγο πριν από τα επίσημα εγκαίνια και το μεγάλο πάρτι που θα ξεκινήσει απόψε στις 20:00, στο εμβληματικό κτίριο της Φωκίωνος Νέγρη.

Η νέα μορφή λειτουργίας της Αγοράς αποτελεί ένα καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο, με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από άμισθη επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο δήμος.

Αυτό το νέο μοντέλο συνδιαχείρισης εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.«Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής μας, καθώς συνδυάζει τρεις βασικές επιδιώξεις μας: Να διασώσουμε εμβληματικά, εγκαταλελειμμένα κτίρια της πόλης και να τα επιστρέψουμε στους πολίτες. Να αξιοποιούμε σωστά ευρωπαϊκούς πόρους, ξαναζωντανεύοντας ολόκληρες γειτονιές. Να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε καινοτόμες παρεμβάσεις μέσα από συμμετοχικές πρακτικές από κοινού με τους πολίτες και τους δημιουργικούς φορείς της πόλης» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα οκτώ ολοκαίνουργια καταστήματα που φιλοξενούνται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, αλλά και στους χώρους έκθεσης και φιλοξενίας δράσεων πολιτισμού, τα οποία μαζί με το δημοφιλές ΚΕΠ δημιουργούν έναν νέο πόλο έλξης για τη γειτονιά της Κυψέλης.

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ