today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Χωρίς μεταγραφές η Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο

Την ώρα που έχει αναπτυχθεί φημολογία περί μετακίνησης του Πολ Πογκμπά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μπαρτσελόνα, ο γενικός διευθυντής του ισπανικού συλλόγου, Όσκαρ Γκράου δήλωσε ότι το μπάτζετ των «μπλαουγκράνα» δεν προβλέπει ενίσχυση κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να «κλείσει την πόρτα» στο ενδεχόμενο απόκτησης ποδοσφαιριστών. «Αυτός ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει την απόκτηση παικτών (σ.σ. το χειμώνα). Όμως, όπως λέω πάντα, ένας προϋπολογισμός είναι μια δήλωση πρόθεσης» δήλωσε το στέλεχος της Μπαρτσελόνα, κατά την παρουσίαση της λεπτομερούς οικονομικής έκθεσης του καταλανικού συλλόγου, και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχει ένα αίτημα, θα το μελετήσουμε προσεκτικά. Ο προϋπολογισμός δεν το προβλέπει, αλλά μπορούμε να βρούμε τρόπους για να προσαρμοστούμε. Το μήνυμα είναι ότι αυτό δεν βρίσκεται στα σχέδιά μας, αλλά στο επίπεδο των κριτηρίων της (οικονομικής) βιωσιμότητας δεν κλείνουμε την πόρτα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες ο καταλανικός Τύπος αναφέρεται στην ανάγκη η Μπαρτσελόνα να αποκτήσει έναν επιπλέον μέσο, με τα ονόματα που έχουν «προταθεί» να είναι αυτά των Φρένκι Ντε Γιόνγκ (Άγιαξ), Αντριάν Ραμπιό (Παρί Σεν Ζερμέν) και Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη σεζόν 2017-18 και του προϋπολογισμού για την περίοδο 2018-19 που θα υποβληθούν στις 20 Οκτωβρίου για έγκριση στην τακτική γενική συνέλευση των μελών, ο αντιπρόεδρος και ταμίας του συμβουλίου διευθυντών του συλλόγου, Ενρίκ Τόμπας, τόνισε ότι η Μπαρτσελόνα έκλεισε το προηγούμενο οικονομικό έτος με έσοδα 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων (914 εκατομμύρια ευρώ), ενώ η πρόβλεψη για τη νέα σεζόν κάνει λόγο για κέρδη 1,105 δισ. δολάρια (960 εκατ. ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που τα έσοδα της Μπαρτσελόνα ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο, ενώ ο σύλλογος σημείωσε κέρδη για όγδοη διαδοχική χρονιά.

Στο μεταξύ, η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ότι τα έργα για την αύξηση της χωρητικότητας του «Καμπ Νου» από 99.000 σε 105.000 θέσεις, ένα έργο που εγκρίθηκε το 2014 και το οποίο θα κοστίσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να αρχίσουν το προσεχές καλοκαίρι. Από την πλευρά του, ο Γκράου δήλωσε «αισιόδοξος» για το ενδεχόμενο να βρεθεί, μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ένας χορηγός που θα βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό το σταδίου και του γύρω συγκροτήματος με αντάλλαγμα «περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ