today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Μητσοτάκης: Εκλογές για να αποφασίσει ο λαός για τη συμφωνία των Πρεσπών

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για τη συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε  από τη Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα την κυρώσουμε ούτε τώρα, ούτε αν τη βρούμε μπροστά μας στην επόμενη Βουλή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας να διεξαχθούν εκλογές  όσο το δυνατόν συντομότερα, και πάντως πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διαφωνία των κ. Κοτζιά και Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για φαιδρό θέαμα και δήθεν διαφωνία. «Και είναι πραγματικά φαιδρό το θέαμα μιας Κυβέρνησης, όπου ο ένας Υπουργός ισχυρίζεται ότι η συμφωνία την οποία υπέγραψε είναι καλή, παρέα με τον Πρωθυπουργό, ο άλλος Υπουργός πανηγυρίζει γιατί το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν είχε τη συμμετοχή που ενδεχομένως κάποιοι άλλοι περίμεναν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «και οι δύο μαζί μένουν καρφωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας για λίγους μήνες ακόμα εκμεταλλευόμενοι μια δήθεν εσωτερική τους διαφωνία. Για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα στην εξουσία κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα». Για αυτό και εμείς θα επιμένουμε συνέχισε: «Εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερα. Όσο το δυνατόν συντομότερα φύγει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο. Και για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή».

«Είναι επιλογή της Κυβέρνησης να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία η οποία για πρώτη φορά εκχωρεί στην γειτονική χώρα ‘’μακεδονική’’ γλώσσα και ‘’μακεδονική’’ εθνότητα» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αποτέλεσμα ανικανότητας οι περικοπές στις συντάξεις»

Σε ό,τι αφορά τις περικοπές στις συντάξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σκωπτικά ότι «η Κυβέρνηση καταθέτει προσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο συμπεριλαμβάνει τις περικοπές των συντάξεων, και ταυτόχρονα έχει έναν πίνακα και μας λέει τι θα γίνει αν  δεν κοπούν τελικά οι συντάξεις». «Εμείς λέμε ξεκάθαρα: αυτές τις περικοπές δεν τις ψηφίσαμε, ήταν αχρείαστες, ήταν το αποτέλεσμα της ανικανότητας του κυρίου Τσίπρα» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στους κατοίκους, ανέπτυξε το σχέδιο της ΝΔ για την ανάταξη της οικονομίας: «Εμείς έχουμε δεσμευθεί», τόνισε «ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις, μειώνοντας το φόρο εισοδήματος μέσα σε μια διετία από το 29% στο 20%. Θα μειώσουμε το φόρο στα μερίσματα στο 5%, θα μειώσουμε τον Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 13%, όπως κάναμε μονομερώς το 2014. Θα καταργήσουμε τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Έναν φόρο που ουσιαστικά δεν απέφερε τίποτα, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα, ειδικά στους μικρούς οινοποιούς και στην ουσία διευκόλυνε τη μαύρη διακίνηση χύμα κρασιού».

«Δεν πάμε μπροστά χωρίς αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε πρώτα στις ευρωπαϊκές διαστάσεις του προσφυγικού, σημειώνοντας ότι «προσωπικά έχω συγκρουστεί πολλές φορές στο Ε.Λ.Κ. με αρχηγούς άλλων κρατών, όπως τον κ. Όρμπαν, ο οποίος επιμένει ότι μπορεί να απολαμβάνει της ευρωπαϊκής αρωγής και ευρωπαϊκών κοινοτικών προγραμμάτων χωρίς να δέχεται, όμως, ούτε έναν πρόσφυγα στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο ενός δίκαιου επιμερισμού του προβλήματος σε όλη την Ε.Ε». «Δεν θα προχωρήσουμε έτσι μπροστά ως Ευρώπη, αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα  με την απαραίτητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» επισήμανε.

Όπως τόνισε όμως, το πρόγραμμα της Ν.Δ. περιλαμβάνει και άμεσες δράσεις που μπορούν να ληφθούν σε εθνικό επίπεδο, όπως η γρήγορη επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου, η πολύ καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών πόρων και η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ