today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Άνοιξαν οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι

Σήμερα νωρίς το πρωί άνοιξαν οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Η γαλλική έκθεση είναι μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις που έχουν σαν κύριο αντικείμενο την αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία των οχημάτων.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, σήμερα Τρίτη και αύριο Τέταρτη, 2 και 3 Οκτωβρίου, η έκθεση θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και τους προσκαλεσμένους των εταιρειών που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ξεκινά η περίοδος που αφορά τους επισκέπτες. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι γίνεται κάθε δύο χρόνια και εναλλάσσεται με την αντίστοιχη διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών της γαλλικής έκθεσης αναφέρει ότι το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Ειδικότερα, τονίζεται ότι στην τελευταία διοργάνωση που έγινε το 2016, την έκθεση επισκέφθηκαν 1.072.697 φίλοι του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας. Ο αριθμός των δημοσιογράφων από όλον τον κόσμο που κάλυψαν την έκθεση έφθασε τις 10.000. Η γαλλική έκθεση είναι η παλαιότερη διοργάνωση για το αυτοκίνητο και φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια. Η πρώτη έκθεση έγινε το 1898 στο Jardin des Tuileries. Τρία χρόνια αργότερα, η έκθεση μετακόμισε στο Grand Palais και έμεινε εκεί για 60 χρόνια. Ακόμη και οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι δεν στάθηκαν ικανοί να ακυρώσουν τη γαλλική έκθεση. Μάλιστα, το 1954 επισκέφθηκαν την έκθεση 1.000.000 επισκέπτες. Το 1962 μετακόμισε στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ