today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Θέρμη: Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για την μεταφορά τους στα σχολεία

Κινητοποίηση έξω από το 2ο Γενικό Λύκειο Μίκρας πραγματοποίησαν το πρωί μαθητές, γονείς και η δημοτική αρχή της Θέρμης, διεκδικώντας άμεση και μόνιμη λύση στη μεταφορά των μαθητών από τρία χωριά της περιοχής, το Πλαγιάρι, την Καρδία και το Ρύσιο. Συγκεκριμένα, προβλήματα στη μεταφορά αντιμετωπίζουν οι μαθητές από το Πλαγιάρι, που φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας στον Τρίλοφο και αναγκάζονται να περπατούν πάνω από δύο χιλιόμετρα μέχρι το σχολείο.
Επίσης, 95 μαθητές από την Καρδία, που φοιτούν στο 1ο Λύκειο Τριλόφου, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της οποίας αρμοδιότητα αποτελεί η μεταφορά των μαθητών, χρησιμοποιούν το τακτικό δρομολόγιο του ΟΑΣΘ, το οποίο όμως είναι ασφυκτικά γεμάτο και είτε οι μαθητές δεν επιβιβάζονται και χάνουν τις πρώτες ώρες των μαθημάτων είτε πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια. Οι μαθητές από το Νέο Ρύσιο, τέλος, που πηγαίνουν στο 2ο Γενικό Λύκειο Μίκρας, χρησιμοποιούν επίσης το αστικό λεωφορείο, ενώ οι μαθητές από την ίδια περιοχή που φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Θέρμης χρειάζεται να καλύψουν μία απόσταση 1,5- 2 χιλιομέτρων με τα πόδια μέχρι το σχολείο.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης, Στέλιος Αποστόλου, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση υποστήριξε πως στο “2ο ΓΕΛ Μίκρας ήταν το σημείο συνάντησης για τη διαμαρτυρία μαθητών και γονέων από τρία χωριά. Στον δήμο μας έχουμε προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και αφορούν τη μετακίνηση των παιδιών. Δεν είναι δυνατόν να περπατάνε τα παιδιά τόσα χιλιόμετρα και άλλα 95 παιδιά να είναι όρθια σε ένα αστικό λεωφορείο”.
“Πρέπει να μας βοηθήσει η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, να εντάξει τα δρομολόγια στις επικίνδυνες διαδρομές. Ας βοηθήσει και ο ΟΑΣΘ να ενισχύσει πρωινά και μεσημεριανά δρομολόγια αποκλειστικά για τους μαθητές. Δεν γίνεται παιδιά Α’ Γυμνασίου να περπατούν σε δρόμους τόσο επικίνδυνους” πρόσθεσε ο κ.Αποστόλου.
Β.Πατουλίδου: “Αναζητάμε λύσεις για όλα τα ανοιχτά θέματα μεταφοράς μαθητών στον δήμο Θέρμης”
“Αναζητάμε λύσεις για την ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών του Δήμου Θέρμης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμεί να διευθετήσει όλα τα ανοιχτά θέματα”, ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σχολιάζοντας τη σημερινή κινητοποίηση και τα αιτήματα γονέων, μαθητών και δημοτικής αρχής. Τόνισε ότι “είναι πολύ εύκολο να κρίνεις, αλλά οι μετακινήσεις μαθητών είναι ένα πολύπλοκο και σύνθετο έργο”. Η κ. Πατουλίδου επισήμανε ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε συνάντηση της ίδιας, του αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Θέρμης, Στέλιου Αποστόλου και του συλλόγου γονέων, “με στόχο να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταφοράς μαθητών, προκειμένου να τα επιλύσουμε”.
Η αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι αναμένει ένα επίσημο έγγραφο με τις «ενδεδειγμένες διαδρομές», που προτείνει ο δήμος και πρόσθεσε πως είχε ζητήσει να σταλεί άμεσα στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας. “Να τονίσω ότι σύμφωνα με το νόμο όταν υπάρχει μέσο μαζικής μεταφοράς που καλύπτει συγκεκριμένη διαδρομή, είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις αυτή τη διαδρομή. Ζήτησα λοπόν να στείλουν άμεσα έγγραφο, υπογεγραμμένο από τις Τεχνικές Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης, το οποίο δεν έχω λάβει ακόμη, προκειμένου να μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές κάρτες πολλαπλών διαδρομών” σημείωσε η κ. Πατουλίδου, αναφερόμενη στους μαθητές από την Καρδία.
“Για το Πλαγιάρι προσπαθούμε από πέρσι να βρούμε οριστική λύση, με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση ευελπιστώ ότι μέσα στη εβδομάδα το θέμα θα λυθεί” είπε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ