today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση ξεπουλά και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

"Άφαντη" η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Και τρίτο νοσοκομείο του ΕΣΥ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ακινήτων προς αξιοποίηση που μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το Ιπποκράτειο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ότι και άλλα Νοσοκομεία έχουν δοθεί στο Υπερταμείο για ξεπούλημα. Το υπ’ αριθμ. 6.298 ακίνητο από τα 10. 119 συνολικά που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο για ξεπούλημα είναι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Φέρει τον κωδικό Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190445301029-0-0. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Θεσσαλονίκης» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για αυτές τις μεταβιβάσεις της περιουσίας του ΕΣΥ.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει πως στον κατάλογο με τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου βρίσκονται το νοσοκομείο «Γεννηματάς» επίσης στη Θεσσαλονίκη καθώς και το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Άρτας.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, λέει ότι οι παραχωρήσεις των νοσοκομείων έγιναν εκ παραδρομής: «Μετά από επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώθηκε ότι εκ παραδρομής τέθηκαν στη λίστα οι ΚΑΕΚ Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ανάμεσα στα οποία είναι και το ΚΑΕΚ του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Τα ΝΠΔΔ δεν μπορούν μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως η κατά τα άλλα λαλίστατη ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το ζήτημα, αφήνοντας τα ερωτήματα να αιωρούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ