today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βρέθηκαν οι δυο 11χρονοι μαθητές στην Κύπρο

 

Στην ανεύρεση των δυο 11χρονων μαθητών προχώρησε πριν από λίγο η κυπριακή αστυνομία. Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ΡΙΚ, τα παιδιά βρέθηκαν και ότι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι αρχές φαίνεται ότι είναι κοντά στη σύλληψη του δράστη. Περιπολικό μεταβαίνει στο σημείο που εντοπίσθηκαν οι δυο μαθητές Θεμιστοκλής Ντόγκλης και Φίλιππος Σταματάκης που απήχθησαν το πρωί από το Δημοτικό Σχολειό στις Καμάρες της Λάρνακας.

Μάλιστα, ο απαγωγέας είχε πρόθεση να απαγάγει κι αλλά παιδιά. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο SigmaLive ότι ο μεσήλικας άνδρας είχε προσεγγίσει συνολικά πέντε παιδιά, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή με τα άλλα δυο παιδιά που άρπαξε ο δράστης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Κύπρο ο δράστης ο οποίος συνελήφθη, παρίστανε το νέο δάσκαλο του σχολείου ζητώντας βοήθεια να μεταφέρει τα πράγματα του στο γραφείο από τους μαθητές, αλλά μόνο οι δυο απαχθέντες προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν.

Τα δύο παιδιά που εντοπίστηκαν από την αστυνομία θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Την ίδια ώρα συγχαρητήρια δίνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μέσω twitter, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης έγραψε «Συγχαρητήρια στην αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις αρχές της Δημοκρατίας για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Το χρονικό της απαγωγής

Δύο 11χρονοι μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα απήχθησαν και αγνοούνται από τις 7:45 το πρωί της Τρίτης.

Πρόκειται για τους Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φίλιππο Σταματάκη, των οποίων οι γονείς είναι Έλληνες και οικογενειακοί φίλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τώρα, στην εξαφάνισή τους, φέρεται να εμπλέκεται άνδρας, ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο χρώματος γκρι, συστήθηκε στα παιδιά ως δάσκαλος, τους ζήτησε να τον βοηθήσουν και τα έβαλε στο αυτοκίνητο και έφυγε.

 Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά είναι φίλοι και οι οικογένειες τους κατάγονται από την Ελλάδα.
Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία τους, αναφέροντας ότι πρόκειται για τους Θεμιστοκλή Ντόκλη και Φίλιππο Σταματάκη που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ