today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού καταφέρεται κατά στελεχών του ΥπΟικ

Ο Ρόκο Καζαλίνο, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, σε συνομιλία του με δημοσιογράφο η οποία ηχογραφήθηκε, καταφέρθηκε κατά υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.

 

Σε φιλική συνομιλία με δημοσιογράφο, το ηχητικό υλικό της οποίας αναρτήθηκε σε πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ο Καζαλίνο λέει ότι οι αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό, μπλοκάρονται από κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών «τα οποία βρίσκονται στην θέση τους από είκοσι ή και τριάντα χρόνια και δεν δίνουν σαφείς εξηγήσεις σχετικά με τις αναλυτικές δαπάνες του δημοσίου».

 

Προσθέτει επίσης, ότι αν δεν μπορέσει να εγκριθεί το Εισόδημα του Πολίτη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους Ιταλούς, τότε το κίνημα Πέντε Αστέρων το 2019 θα προσπαθήσει να θέσει “εκτός παιχνιδιού” τα μεγαλοστελέχη αυτά του υπουργείου Οικονομικών.

 

Η ιταλική κεντροαριστερά αντέδρασε λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό καταπατώνται οι κανόνες της δημοκρατικής ζωής και ότι κανονικά ο Καζαλίνο θα έπρεπε να παραιτηθεί.

 

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όμως, αποφάσισε να καλύψει τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού και αναφέρει ότι εξέφρασε γενικότερες θέσεις, οι οποίες ήταν ήδη γνωστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ