Πέτσας: Στα 6 δισ. ευρώ κοστολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

«Στα 6 δισ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας ανέρχεται το δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών που έκανε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ και πρώην σύμβουλός του σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Στυλιανός Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, στη συνέντευξή του υπεραμύνθηκε της πρότασης για απόδοση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξηγώντας ότι θα υπάρχει «εξισορροπητικός» μηχανισμός για να μην αδικηθούν οι ελλειμματικοί δήμοι, ενώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, «θα διατηρηθεί και ο συμπληρωματικός φόρος ακινήτων».

Επίσης, ο κ. Πέτσας υποστηρίζει ότι «η μείωση των εισφορών από το 20% στο 15% θα γίνει σε βάθος τετραετίας», καθώς το κόστος της συγκεκριμένης πρότασης ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.

Τέλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Πέτσας δηλώνει στη συνέντευξή του στη “Ναυτεμπορική” ότι η πρόταση της ΝΔ οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης χωρίς όμως να θίγεται η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.