today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Παπαδημούλης: «Οι εκλογές του 2019 θα είναι ντέρμπι»

«Οι εκλογές του ’19 θα είναι ντέρμπι και θα κριθούν με μικρή διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με το άθροισμά τους να ξεπερνά ίσως και το 70%» εκτίμησε, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό «θα υποχρεώσει τους πάντες, και κυρίως το ΚΙΝΑΛ, να πάρουν θέση σε αυτή την πόλωση μεταξύ συντήρησης και προόδου».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαδημούλης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, «η ΝΔ ξέρει πολύ καλά ότι δεν βλέπει αυτοδυναμία ούτε με το κιάλι, αλλά κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει πάρα πολύ από το να συντριβεί».

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, στη ΔΕΘ, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη θα είναι πολύ χρήσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, προκειμένου να φανούν πιο καθαρά, ενόψει και των εκλογών του 2019, οι διαφορές ανάμεσα στους δύο βασικούς διεκδικητές της διακυβέρνησης του τόπου για την επόμενη τετραετία». Υποστήριξε δε ότι «αν συγκρίνει κανείς το πρόγραμμα Μητσοτάκη, όπως το παρουσίασε στη ΔΕΘ, με τις συνταγές του ΔΝΤ, θα δει πάρα πολύ μεγάλες ομοιότητες. Η πρότασή του για το μέλλον δείχνει ότι όχι μόνο δεν νοιάζεται για να μειωθούν οι ανισότητες, αλλά εργάζεται για την ενίσχυσή τους».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι θα συνεργαστεί με πρόσωπα από το χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε: «Η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη, ότι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα συμπεριληφθούν άτομα από την Κεντροαριστερά και την Αριστερά, αποτελεί έμπρακτη ομολογία από πλευράς του ότι η ΝΔ έχει “πιάσει ταβάνι” και ότι διακατέχεται από νευρικότητα».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας διακρίνεται για τις πολύ στοχευμένες και κοστολογημένες ελαφρύνσεις που παρουσίασε, οι οποίες προκύπτουν από το υπερπλεόνασμα και απορρίπτει το “Τσακαλώτο δώστα όλα”» ενώ προσέθεσε ότι «όσα εξαγγέλθηκαν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται και θα τα δουν άμεσα οι πολίτες, καθώς πολλά από αυτά θα ξεκινήσουν από την 1η Γενάρη του 2019».

Τέλος για την περικοπή ή μη των συντάξεων δήλωσε: «Είμαστε σε καλό δρόμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ