today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ο Π.Καμμένος μιλά για “φασισταριά” στη ΝΔ…

Σε συνέντευξή του στον Ant1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, ξεκαθάρισε ότι, «οι συντάξεις δε θα μειωθούν» και εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας: «ο κ.Μητσοτάκης θέλει τη μείωση, που μιλά για σύστημα Πινοσέτ».

Επιχειρηματολογώντας για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων, είπε ότι, «η λύση είναι να έχουμε τα οικονομικά στοιχεία, να αποδείξουμε με τον προϋπολογισμό ότι βγαίνουν και τότε να εξηγήσουμε σε όλους τους εταίρους ότι εμείς δεν προχωράμε στην εφαρμογή του μέτρου».

Ειδικότερα, είπε ότι υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο που επιτρέπει να μην ληφθεί το μέτρο, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι με τους δανειστές. Όταν θα βγουν τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, ο Τσακαλώτος θα τους πει “έχουμε τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μέτρο δεν χρειάζεται να ληφθεί”.

«Το 2019 δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, όπως το είχε ζητήσει το ΔΝΤ» δεσμεύθηκε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι το μέτρο θα καταργηθεί με άλλον νόμο, επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με όσα εξήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ για την μείωση φόρων και εισφορών.

«Το πρόγραμμα που ζητήσαμε να εγκρίνει ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι εκείνο που υπογράψαμε τον Ιούλιο του 15, αλλάζοντας κάθετα την στάση μας από την εντολή που είχαμε πάρει τον Ιανουάριο του 2015», είπε ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς για τα σκληρά μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή των συντάξεων βάσει του «νόμου Κατρούγκαλου». Και δεν πήραμε μόνο την έγκριση του ελληνικού λαού, αλλά και της ΝΔ. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Πρόεδρος τότε του κόμματος, προς τιμήν του, υπερψήφισε την συμφωνία με τους δανειστές».

«Η πρόταση μομφής που έγινε από τον Μητσοτάκη έγινε τον Ιούνιο γιατί δεν άντεχε ότι αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο», είπε κληθείς να σχολιάσει το γιατί δεν αποσύρθηκε τότε από την κυβέρνηση. Ερωτηθείς για τα αναδρομικά των ενστόλων, είπε ότι θα τα πάρουν πολύ σύντομα.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, είπε πως «ο Μητσοτάκης δεν εξηγεί πώς θα βγάλει τα λεφτά για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού θα διατηρήσει τα έσοδα στα 2 δισ.. Ωραία είναι αυτά που λέει, όμως δεν γίνονται» και διευκρίνισε ότι, «αυτή η κυβέρνηση και η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι θα κάνουμε ό,τι μας επιτρέπεται.
«Η Νέα Δημοκρατία είμαι εγώ»

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον χαρακτηρισμό «τζάμπα μάγκας» που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο αναφορικά με την στάση του στο Σκοπιανό.

«Ο Mr Bean μάγκας στη Θεσσαλονίκη», χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε ότι «ο κ.Μητσοτάκης να μιλά και να βάζει μέτρο στη μαγκιά, θα πρέπει να το κάνει με τα λόγια του. Δεν ήθελε να παραχωρήσει τον όρο ‘Μακεδονία’, αλλά χθες παραχώρησε απλόχερα τον όρο ‘Βόρεια Μακεδονία’».

Ενώ λίγο αργότερα τον κάλεσε να διώξει από την ΝΔ «τα ακραία στοιχεία που έχει μαζέψει, τα “φασισταριά” όπως τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη, να ανοίξει το κόμμα και τότε μπορεί να συζητήσουμε», αφήνοντας ανοιχτό πεδίο για σύγκλιση των δύο κομμάτων, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει «Η Νέα Δημοκρατία είμαι εγώ, δεν είναι αυτοί, δεν είναι «τα άκρα» με τα οποία δεν συνεργάστηκε ο Καραμανλής ούτε οι νεοφιλελεύθεροι που τους διέγραψε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ