today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Θρασύτατη απάντηση της ΕΡΤ στη Ν.Δ. όπου καλύπτει τις αθλιότητες Καψώχα

Με μια θρασύτατη απάντησή της επέλεξε η ΕΡΤ να δώσει συνέχεια στην ανοικτή επιστολή ΝΔ όπου την εγκαλούσε για τις αθλιότητες του Σ.Καψώχα κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

Αντί συγγνώμης η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, δηλώνει με περισσό θράσος ότι “Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι.

Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ”.

Καλύπτοντας μάλιστα τις αθλιότητες Καψώχα, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης καταλήγει ότι  “κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων”.

Είναι προφανές ότι τον λόγο πλέον έχει το ΕΣΡ που ως ανεξάρτητη αρχή εντέλεται από το Σύνταγμα να επιβάλλει κυρώσεις στο κρατικό κανάλι για την μη τήρηση της αρχής της αναλογικότητας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ