13.2 C
Athens

Κ.Καραγκούνης: Ο κ. Τσίπρας συντηρεί το ταξικό μίσος και τον κομματισμό

Το βασικό μήνυμα που πέρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ότι «η ΝΔ θέλει να ανατρέψει οριστικά όλες αυτές τις παθογένειες και όλα αυτά που μας κρατάνε δυστυχώς καθηλωμένους σε όλα τα επίπεδα, τη χώρα, την οικονομία» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης.

«Και γι’ αυτόν το λόγο απευθύνεται και απευθύνθηκε σε όλους τους Ελληνες ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης, διότι τα προβλήματα είναι κοινά, είναι αυτονόητα και έτσι πρέπει να λύονται χωρίς ιδεολογικά πρόσημα» επισήμανε.

«Είδα ένα πολιτικό αρχηγό αποφασισμένο να πολεμήσει τις παθογένειες της παλιάς Ελλάδας, μιας Ελλάδας -επιτρέψτε μου να πω -που πρέπει να κρατήσουμε τα όποια θετικά βεβαίως υπάρχουν, αλλά να απορρίψουμε και να ρίξουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλα τα αρνητικά. Και δυστυχώς είναι πάρα πολλά τα αρνητικά. Αρνητικά και παθογένειες που δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός, τα συντηρεί με κάθε τρόπο, ταξικό μίσος, κομματισμός, γραφειοκρατία, στρεβλώσεις σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς (…)» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.

Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «εμείς ως ΝΔ πιστεύουμε ότι οι (εθνικές) εκλογές είναι κοντά, το πολιτικό “ρολόι” μετράει αντίστροφα, θεωρώ ότι ο πολιτικός χρόνος του του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει, αυτά που ήταν να προσφέρει τα έχει προσφέρει και ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τι έχει γίνει και από εδώ και πέρα νομίζω οι πολιτικές εξελίξεις είναι ανοιχτές».

Υπογράμμισε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 4% είναι εφικτός, συμπληρώνοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο.

Για το θέμα των συντάξεων είπε πως δεν είναι θέμα το οποίο αφορά τη ΝΔ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μείωση των συντάξεων είναι δικό τους θέμα (σ.σ. της κυβέρνησης). “Εμείς καταθέσαμε την πρόταση, την τροπολογία, ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις δεν την δέχθηκε αυτή η κυβέρνηση και από εκεί και πέρα, δυστυχώς, από τότε ζούμε ένα γαϊτανάκι με το οποίο εμπαίζουν τους συνταξιούχους οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση έχει προνομοθετήσει δυστυχώς αυτές τις νέες περικοπές που δεν ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2015”.

Σε σχετική ερώτηση τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι, η οικονομία είναι εξουθενωμένη, κάτι που – όπως είπε- το δείχνει η πραγματική οικονομία. «Κανένας πολίτης δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει δανεισμό, δεν υπάρχει ρευστότητα στις τράπεζες. Είμαστε μια χώρα που βρισκόμαστε μαζί με τη Β.Κορέα σε capital controls. Τα οικονομικά δεδομένα δεν δίνουν καμία ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί να αναταχθεί. Για αυτό λέει ο Κ. Μητσοτάκης ότι πρέπει να αλλάξει τελείως αυτή η οικονομική πολιτική και αυτή η οικονομική λογική και αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε την επομένη των εκλογών».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καραγκούνης είπε πως «είναι μεγάλη ευθύνη του κ. Καμμένου. Είχε τη δυνατότητα και έχει ακόμα τη δυνατότητα αυτή η συμφωνία να μην ισχύσει ποτέ. Έπρεπε τότε να έχει ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας και πρέπει και τώρα να γίνει και οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη ως ΑΝΕΛ γιατί είναι ο εταίρος ο οποίος στηρίζει αυτή την κυβέρνηση , ώστε να αποτρέψουν αυτή η συμφωνία να λάβει σάρκα και οστά, που δυστυχώς ήδη παράγονται έννομα αποτελέσματα από τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Η ΝΔ λέει ξεκάθαρα, βροντερά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία είτε έρθει τώρα, είτε μετά. Η ευθύνη δεν είναι στη ΝΔ, είναι σε όλους αυτούς που δίνουν λευκή επιταγή, που κάνουν τον “τζάμπα μάγκα” και έρχεται αυτή η συμφωνία να λάβει σάρκα και οστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ