Ν.Δ.: Όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας το ΑΠΕ

Η διοίκησή του το χρησιμοποιεί ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο η Πειραιώς χαρακτηρίζει ανακριβές, καθώς αναφέρει ότι ευρωπαϊκές πηγές χαρακτήρισαν βιώσιμο το ασφαλιστικό και πως δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου περικοπών των συντάξεων αλλά για ακύρωσή του, εξέλιξη για την οποία το Πρακτορείο ισχυρίζεται ότι, οι πηγές ενημέρωσαν και το κόμματα της αντιπολίτευσης , εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».