today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Πρόβλημα για το Τόκιο 2020 οι φυσικές καταστροφές στην Ιαπωνία

Ο προγραμματισμός για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 έχει καταστεί δυσκολότερος, εξαιτίας των υψηλών κινδύνων φυσικών καταστροφών στην Ιαπωνία, μια πραγματικότητα που έζησε η χώρα μόλις την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ένα θανατηφόρο τυφώνα και έναν σεισμό, όπως δήλωσε ο συντονιστής της διοργάνωσης και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόουτς.

Η δυτική Ιαπωνία «χτυπήθηκε» την περασμένη εβδομάδα από τον ισχυρότερο τυφώνα που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 25 χρόνια και αμέσως μετά ήρθε ο σεισμός για να παραλύσει το μεγαλύτερο νησί Χοκάιντο, στα βόρεια της Ιαπωνίας, αφήνοντας πίσω του 40 νεκρούς.
Η Ιαπωνία επλήγη επίσης το καλοκαίρι από υψηλές θερμοκρασίες με αρκετούς νεκρούς, αλλά και καταρρακτώδεις βροχές τον Ιούλιο, που προκάλεσαν μεγάλες κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού για το Τόκιο 2020 παραδέχθηκε ότι οι δύο καταστροφές μόλις πριν από μία εβδομάδα «αποτέλεσαν ένα πλήγμα για τον πραγματικό έλεγχο των δυσκολιών σχεδιασμού στους ήδη εξαιρετικά περίπλοκους Αγώνες, λόγω του μεγάλου αριθμού αθλημάτων και αγωνισμάτων».

Ο Κόουτς, ο οποίος βρέθηκε στο Τόκιο για μια διήμερη συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή, δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο, με τον οποίο διαμορφώνονται τα πράγματα στο αγωνιστικό μέρος, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης για το τελευταίο κομμάτι του αγωνιστικού προγράμματος, που αφορά στην κολύμβηση.

Έτσι, οι τελικοί θα διεξάγονται στο πρωινό πρόγραμμα της διοργάνωσης και οι προκριματικοί το απόγευμα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της ιαπωνικής ομοσπονδίας κολύμβησης που εξέφρασε την απογοήτευσή της, επειδή οι τηλεθεατές της χώρας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε «πραγματικό» χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ