today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κυβερνητικές πηγές: Ομολογία Χατζηδάκη για απολύσεις των συμβασιούχων του Δημοσίου

“Ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων”, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Προσθέτουν ότι “σήμερα ο Αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου”, για να σχολιάσουν: “Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει”.

Η αναφορά των κυβερνητικών πηγών έγινε με αφορμή συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη στον ραδιοσταθμό News 24/7 στους 88,6. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα news247.gr, ο κ. Χατζηδάκης είπε για το Δημόσιο τα εξής:

“Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να περιορίσουμε τις δαπάνες και για να μειώσουμε τους φόρους. Θα κρατήσουμε την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην παιδεία και στην υγεία. Δεν υπάρχουν απολύσεις στο πρόγραμμά μας. Η αξιολόγηση έχει ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Οι καλύτεροι θα επιβραβεύονται με μπόνους, όσοι μένουν πίσω θα εκπαιδεύονται. Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας θα προβλέπει κυρώσεις για τους επίορκους. Το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός αλλά η ποιότητα. Υπάρχουν διεθνώς συστήματα αξιολόγησης και θα υπάρχει ως δεύτερος πυλώνας το ΑΣΕΠ ως εχέγγυο αξιοπιστίας”.

“Θα υπάρχει μια ομάδα εξαιρετικά καταρτισμένων δημόσιων υπαλλήλων που θα αναλάβουν ειδικό ρόλο για την ανασυγκρότηση του Δημοσίου. Η αξιολόγηση θα αφορά και μονάδες, όχι μόνο πρόσωπα. Πιστεύουμε στο outsourcing λχ μπορεί να γίνει σε συνέργεια με ιδιώτες η συντήρηση του δικτύου του ΟΣΕ. Εάν μια υπηρεσία θεωρηθεί ότι θα παρασχεθεί καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα αυτό θα γίνει και οι υπάλληλοι θα μετατάσσονται με το σύστημα της κινητικότητας. Βασικός στόχος είναι ο φορολογούμενος να γλιτώσει λεφτά”.

“Για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει. Το 2017 είχαμε αύξηση στο μισθολόγιο Δημοσίου κατά 400 εκ ευρώ σε σχέση με το 2016”, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ