today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Θα δούμε τελικό του Champions League στη Νέα Υόρκη;

Η παγκοσμιοποίηση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη, αγγίζει -όπως είναι φυσικό- και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Τα εκατομμύρια που δαπανώνται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των κορυφαίων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, σε συνδυασμό με την τεράστια δημοφιλία της «στρογγυλής θεάς», έχουν αλλάξει τις ισορροπίες και θέματα που μέχρι σήμερα, θεωρούντο δεδομένα, τείνουν ν΄ ανατραπούν.

Πρόσφατο παράδειγμα, η έντονη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες για διεξαγωγή του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Τζιρόνα επί… αμερικανικού εδάφους, με το σενάριο να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό.

Ομως οι εξελίξεις δεν σταματούν εδώ. Κι εάν πιστέψουμε τον Ζομ Ρουρ (το πλήρες όνομα του είναι Χάιμε Ρόμπλες Λόμπο), η ημέρα που θα παρακολουθήσουμε τον τελικό του Champions League στη… Νέα Υόρκη, δεν είναι μακρυά.

«Η UEFA συζητά την πιθανότητα διεξαγωγής ενός τελικού του Champions League στη Νέα Υόρκη», αποκάλυψε ο διεθύνων σύμβουλος της Mediapro, που είναι ένας από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της κορυφαίας διοργάνωσης, μιλώντας στο Radio Catalunya και πρόσθεσε: «Οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να εξετασθεί και να μελετηθεί η σκοπιμότητα και η χρησιμότητα, διεξαγωγής ενός τελικού στην Νέα Υόρκη».

Οσον αφορά την αναμέτρηση Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα που έχει προγραμματισθεί για τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο Ισπανός επιχειρηματίας σχολίασε: «Η Τζιρόνα θα έχει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος και -κυρίως- θα βρεθεί στο κέντρο του κόσμου»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ