today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Γαβρόγλου: Έναρξη μαθημάτων στις 9 το πρωί και …τέρμα οι καυγάδες στο σπίτι!

Με το επιχείρημα ότι αν αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων για τις 9 το πρωί θα… σταματήσουν οι καυγάδες στα σπίτια προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου τα όσα εξήγγειλε κατά τη διάρκεια αγιασμού σε επαγγελματικό λύκειο στους Αγίους Αναργύρους.

Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καυγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μετάθεση της ώρας έναρξης μαθημάτων και στο Δημοτικό.

«Με το Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν υπάρχει πρόβλημα, για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίτερα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Εξηγώντας γιατί έκανε την εξαγγελία την Τρίτη, ημέρα έναρξης του φετινού σχολικού έτους, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «με ενδιαφέρει να γίνεται συζητήση με την κοινωνία. Λες κάποιες σκέψεις και ξεκινάμε».

Όσον αφορά τα όσα είπε περί περισσότερου ύπνου για τους μαθητές, ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε σε «σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε ξυπνάει ο ορανισμός ενός εφήβου. Όταν λέμε ξυπνάει, πότε το κάνει αυτό λειτουργικά». Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, με την αλλαγή στο «πρώτο κουδούνι» βοηθούνται πολύ οι οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ