Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έγινε το delivery boy των εταίρων

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, άσκησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως «έχει μετατραπεί στο απόλυτο delivery boy» των εταίρων και εξέφρασε την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει πέρα από τον Μάιο του 2019.

«Ο κ. Τσίπρας έγινε το απόλυτο ”delivery boy” χωρίς να διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως με τους εταίρους και τώρα καθόμαστε και κοροϊδεύουμε ομάδες πολιτών ότι θα πάρουν το ένα και θα πάρουν το άλλο, χωρίς να τους λέμε από που…», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από τα μνημόνια από το δεύτερο. Εδώ, όχι απλώς μπήκαμε στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο έχει γίνε τέταρτο και διαρκές, αλλά εδώ βιώνουμε μια δευτερογενή κρίση».

Όπως είπε «δεν είναι σαφές τι θα πετύχει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στάθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει η χώρα ένα ασφαλιστικό σύστημα «που να βγάζει νόημα», όπως είπε, ενώ επεσήμανε ότι το μνημόνιο έχει τελειώσει μόνο κατά το θετικό του σκέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι το θετικό σκέλος αφορά τον δανεισμό με χαμηλά επιτόκια, αλλά και το γεγονός πως, όσο η χώρα βρισκόταν σε πρόγραμμα, δεν χρειαζόταν να βγει στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά το αρνητικό σκέλος το οποίο συνεχίζεται, σημείωσε πως «τώρα έχουμε εποπτεία, δεσμεύσεις, συμπληρωματικό μνημόνιο και στην Αθήνα την τρόικα, από την οποία πρέπει να εγκριθούν τα πάντα, και οι συντάξεις».

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στην τελευταία φάση της ποσοτικής χαλάρωσης, δεν έχουμε το waiver, δεν έχουμε έναν ”θώρακα” απέναντι στις αγορές, οι οποίες βλέπουν το μαξιλάρι που όμως γίνεται ισχνό, αν αρχίσεις να το απομυζάς», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, επεσήμανε ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς δέσμευσαν τη χώρα με τη συμφωνία των Πρεσπών.