today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Διεθνείς αστέρες στο φετινό πρόγραμμα του Μεγάρου

Συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, έθνικ, τζαζ, όπερα, θέατρο, ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία, μπαλέτο, σύγχρονος χορός και κινηματογράφος συνθέτουν το πλέγμα του φετινού καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το οποίο και φέτος φιλοδοξεί να παραμείνει ένας ισχυρός πόλος έλξης για ακροατές και θεατές όλων των ηλικιών, μέσα από εκδηλώσεις και διευρυμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διεθνείς αστέρες και φημισμένα καλλιτεχνικά σύνολα, όπως η Αννε Σοφί Μούτερ, η Φιλαρμονική του Λονδίνου, ο Σερ Ρότζερ Νόρρινγκτον, ο Νικολάι Λουγκάνσκι, η Chamber Orchestra Vienna-Berlin, ο Μιχαήλ Πλετνιόφ, o Θεόδωρος Κουρεντζής, η Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, o Ουίλλιαμ Κρίστι, ο Τόμας Χένγκελμπροκ, η Eλίζαμπετ Λεόνσκαγια, o Φάζελ Σάυ, η Λιουντμίλα Μοναστίρσκα, ο Δημήτρης Πλατανιάς, οι Les Arts Florissants, ο Βαλέρι Σοκόλοφ, o Ρισάρ Γκαλλιανό, το Nederlands Dans Theater I, o Μισέλ φαν ντερ ‘Αα και τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, στις φετινές εκδηλώσεις του Μεγάρου.

Με βασικό πόλο έλξης τον κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι-Μεγάλοι Ερμηνευτές» το Μέγαρο εγκαινιάζει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας και τον φημισμένο βιρτουόζο του πιάνου Νικολάι Λουγκάνσκι υπό τη διεύθυνση του Μιχαήλ Πλετνιόφ (18/11/2018). Εκρηκτική προμηνύεται η μουσική συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον διάσημο Τούρκο πιανίστα Φάζελ Σάυ και τον Βρετανό αρχιμουσικό Σερ Ρότζερ Νόρρινγκτον που θα βρίσκεται στο πόντιουμ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου (13/12/2018).

Το πολυβραβευμένο σύνολο Balthasar Neumann Ensemble and Choir θα ερμηνεύσει το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή και μουσικού διευθυντή του Τόμας Χένγκελμπροκ (25/1/2019). Ενώ ο «μαέστρος-φαινόμενο» Θεόδωρος Κουρεντζής και η MusicAeterna έρχονται να ταράξουν τα νερά μέσα από τη δική τους εκδοχή για το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι (16/4/2019).

Η μεγάλη σταρ του βιολιού Αννε Σοφί Μούτερ, πλαισιωμένη από την Chamber Orchestra Vienna-Berlin που απαρτίζεται από διεθνούς φήμης σολίστ της Φιλαρμονικής της Βιέννης και της Συμφωνικής του Βερολίνου, ερμηνεύει αποκλειστικά έργα Μότσαρτ (20/5/2019). Ο Γερμανός πιανίστας Κρίστοφερ Παρκ, ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς σολίστ της γενιάς του, συμπράττει με το κορυφαίο βιενέζικο σύνολο Wiener Concert-Verein υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη (16/3/2019), ενώ ο Γάλλος δεξιοτέχνης του ακορντεόν και του μπαγιάν Ρισάρ Γκαλλιανό ερμηνεύει ‘Αστορ Πιατσόλλα με την ΚΟΑ (21/2/2019).

Όσο για τους φίλους του βιολιού, θα απολαύσουν φέτος στο Μέγαρο τον διακεκριμένο Ουκρανό βιρτουόζο Βαλέρι Σοκόλοφ, ο οποίος εμφανίζεται με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης που διευθύνει η Ζωή Τσόκανου (1/2/2019). Στο πλαίσιο του κύκλου «Μεγάλοι Ερμηνευτές», η μεγάλη κυρία του πιάνου Eλίζαμπετ Λεόνσκαγια παρουσιάζει όλες τις σονάτες του Σούμπερτ, σε έναν πιανιστικό άθλο (20/10/2018, 29/11/2018, 27/3/2019) που θα διαρκέσει δύο καλλιτεχνικές περιόδους (2018-19 και 2019-2020).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ