today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Απόπειρα αστυνομικού να σβήσει δημοσιογραφικό υλικό του ThePresident.gr στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Δεν θα γενικεύσουμε και δεν θα «τσουβαλιάσουμε» όλους τους αστυνομικούς, που δεν υφίστανται λίγα,  αλλά είναι γεγονός πως οι απόπειρες και τα κρούσματα αυταρχικής αντιμετώπισης σε βάρος δημοσιογράφων από την ΕΛ.ΑΣ. των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πληθαίνουν.

Σήμερα, αστυνομικός αποπειράθηκε να προβεί σε αρπαγή του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου και ανταποκριτή του thePresident.gr,  Βαγγέλη Μωυσή,  που αποχωρώντας από το «Βελλίδειο» μετά τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού, έγινε μάρτυρας μικροέντασης μεταξύ αστυνομικών και πολίτη και ξεκίνησε να καταγράφει το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να προβεί στη συνέχεια σε διευκρινιστική διερεύνησή του.

Όπως αποδείχτηκε, αργότερα, επρόκειτο για πολίτη με προβλήματα, που ήθελε επίμονα να περάσει στο χώρο του συνεδριακού κέντρου, χωρίς να έχει σχετική διαπίστευση φυσικά, για να μιλήσει στον Τσίπρα. Οι αστυνομικοί, εύλογα και χωρίς υπερβολική βία τον απομάκρυναν σε απέναντι πεζοδρόμιο –και για τη δική του ασφάλεια επειδή περιφερόταν απρόσεκτα στο οδόστρωμα, ενώ περνούσαν αυτοκίνητα. Ως εδώ καλά…

Το θέμα είναι, πως ενώ ο Βαγγέλης Μωυσής κατέγραφε το περιστατικό που εξελισσόταν σε δημόσιο χώρο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, αστυνομικός που τον αντιλήφθηκε έσπευσε  να τον σταματήσει ζητώντας του να σβήσει το βίντεο και προσπαθώντας να του αρπάξει το κινητό τηλέφωνο από τα χέρια, γεγονός στο οποίο οφείλονται και οι διακοπές στη λήψη.

Όταν ο δημοσιογράφος δέχτηκε να δώσει την ταυτότητά του για έλεγχο (το μόνο νόμιμο αίτημα του αστυνομικού εν προκειμένω), αλλά αρνήθηκε να σβήσει το υλικό και μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να καταγράφει και τη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου, ο εν λόγω αστυνομικός άρχισε να ζητά από το δημοσιογράφο επιτακτικά να σταματήσει τη λήψη και να τον ακολουθήσει.

Ακολούθησαν νέα απόπειρα αρπαγής του κινητού, νέα διακοπή λήψης (σ.σ.: το υλικό είναι συνένωση τριών λήψεων, αλλά χωρίς άλλο μοντάζ) και νέος έντονος διάλογος με τον δημοσιογράφο να μη δέχεται την υφαρπαγή του υλικού του και να προειδοποιεί πως μόνο αν τον συλλάβουν θα το πάρουν…

Το επεισόδιο έληξε, όταν άλλος αστυνομικός έσπευσε –προς τιμήν του- σε… συνδρομή προς τον δημοσιογράφο, εγκαλώντας τον συνάδελφό του, επισημαίνοντας πως ο δημοσιογράφος είχε το δικαίωμα να καταγράφει ένα περιστατικό στο χώρο που βρισκόταν (και όποιος άλλος πολίτης ήθελε θα προσθέσουμε εμείς) και απομάκρυνε τον …αυταρχικό συνάδελφό του, πριν επιδεινώσει το λάθος του.

Φυσικά, ούτε υλικό σβήστηκε, ούτε κινητό αποσπάστηκε παρά τις προσπάθειες και τον υπερβάλλοντα ζήλο.

Θα το χαρακτηρίζαμε μεμονωμένο περιστατικό όλο αυτό.

Ωστόσο αυτό έλαβε χώρα στον απόηχο της χθεσινής αυταρχικής, βίαιης και ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς σε βάρος άλλου δημοσιογράφου, του Τάσου Ασλανίδη του thestival.gr, που δέχτηκε επίθεση αστυνομικών (τον άρπαξαν κι από το λαιμό και τον προπηλάκισαν κατά τη μαρτυρία του), όταν παρατήρησε αστυνομικό των ΜΑΤ, προφανώς εξ` Αθηνών μεταφερόμενο, που καθύβριζε διαδηλωτές («καλά κάνει και σας γ…. ο Τσίπρας παλιοβούλγαροι»), λέγοντας πως δεν έχει λόγο ένας αστυνομικός να μπαίνει σε λεκτικές αντιπαραθέσεις τέτοιου ύφους με διαδηλωτές.

Φαίνεται όμως, πως κάτι δεν πάει καλά με τον υπερβάλλοντα ζήλο ορισμένων αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος των δημοσιογράφων…

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ