today-is-a-good-day
18.7 C
Athens

Η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν εκχωρείται, δεν τεμαχίζεται!

Στις 19:00 το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη!

Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι παμμακεδονικές ενώσεις και το οποίο τελικά θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο (07/09), στις 19:00 το απόγευμα, θα διατρανώσουν οι πολίτες την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε πρώτο πλάνο την ίδια ώρα, οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Όπως έγινε γνωστό, το συλλαλητήριο θα είναι κοινό και σε αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς που αντιδρούν στη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων και το «Βόρεια Μακεδονία». Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το Βελλίδειο, όπως είχαν αποφασίσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία. Μετά από κοινή απόφαση όλων των συντονιστικών ομάδων το συλλαλητήριο της Κυριακής δεν θα πραγματοποιηθεί και θα μεταφερθεί το Σάββατο, που είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι «Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία» έχουν μάλιστα αναρτήσει και σποτάκι, με τον «σχετικό πρόλογο»… για το μεγάλο ενωτικό συλλαλητήριο στο Βελλίδειο.

«Χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη, εκατομμύρια σε όλη την Ελλάδα και η Ομογένεια στο Εξωτερικό. Στέλνουμε μήνυμα σε κάθε πλευρά που δεν σέβεται την Ιστορία του Ελληνισμού, την Ιστορική Παρακαταθήκη των Μακεδόνων και την Κυριαρχία του Ελληνικού Κράτους. Όποιος τολμήσει να παίξει με την Μακεδονία θα πάρει την απάντηση που έδωσαν γενιές Ελλήνων με αίμα και αγώνα. Εδώ είναι Ελλάδα δεν διαπραγματευόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε.

Η φωνή μας είναι η δύναμη μας! ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ!»

Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων έχει ως εξής:

– Στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα αρχίσει στις 18:00 η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).
– Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση επίσης στις 18:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.
– Στις 17:00 στην πλατεία Καμάρας, η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών

Σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο για τη Μακεδόνια, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η πρόσβαση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου –μετά τις 14:00 το μεσημέρι, θα είναι εφικτή μόνο από τη δυτική είσοδο της πόλης (λιμάνι), ενώ συνιστάται ν’ αποφευχθεί η πρόσβαση από την Εγνατία Οδό προκειμένου να μην υπάρξουν διενέξεις με άλλες ομάδας (ΠΑΜΕ, ΑΔΕΣΥ, ΓΣΕΕ) που την ίδια ώρα θα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα «πλημμυρίζουμε» τη Θεσσαλονίκη και απαγορεύουμε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Πάνο Καμμένο και όλη την ενδοτική κυβέρνησή τους -που τεμαχίζει την Ελλάδα και την Μακεδονία- να προσβάλλουν με την παρουσία τους τη Μακεδονία. Σήμερα οι Έλληνες θα δείξουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλας Κοτζιάς, ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και όσοι πολιτικοί στηρίζουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία, καθώς με αυτήν ολοκλήρωσαν το ιστορικό έγκλημα που οδηγεί στο διαμελισμό της χώρας και είναι εναντίον του λαού μας» λέει η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, δηλώνοντας αισιοδοξία για μαζική προσέλευση του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ