today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ωραιόκαστρο: Ρατσιστική επίθεση σε προσφυγόπουλα

Βίαιη ρατσιστική επίθεση με ρόπαλο δέχτηκαν δύο ανήλικα προσφυγόπουλα έξω από τον ξενώνα όπου διαμένουν στο Ωραιόκαστρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, που διαχειρίζεται την δομή.

Τα δύο αγόρια έπεσαν σε ενέδρα στην οποία συμμετείχαν οκτώ έως δέκα άτομα. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και, σύμφωνα με την ΑΡΣΙΣ, ρώτησαν επιθετικά τα παιδιά ποια είναι η καταγωγή τους και τους επιτέθηκαν όταν απάντησαν.

Ένα αγόρι κατόρθωσε να διαφύγει όμως το δεύτερο δέχτηκε χτυπήματα με ρόπαλο στο κεφάλι και σε αρκετά σημεία του σώματός του, με συνέπεια να χρειαστεί διακομιδή στο νοσοκομείο.

Για το περιστατικό, που έλαβε χώρα την Τρίτη, έχει ενημερωθεί η Αστυνομία.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΑΡΣΙΣ, οι δράστες είχαν εμφανιστεί έξω από τον ξενώνα και τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης, χειρονομώντας εναντίον άλλων παιδιών που κατευθύνονταν στη δομή.

«Δεν υπάρχουν λόγια που να χωρούν τον αποτροπιασμό μας για τέτοιες πράξεις ρατσιστικού μίσους ή για τη θρασυδειλία που κρύβεται πίσω από μία επίθεση οκτώ – δέκα ατόμων σε δύο ανήλικα παιδιά, με ρόπαλα», δήλωσε η συντονίστρια του ξενώνα, ο οποίος ιδρύθηκε το 2008 και φιλοξενεί ασυνόδευτα παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ