today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ρήγας: Στήριξη των στρατιωτικών θα ανακοινώσει ο Τσίπρας

«Μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, αρχίζουμε να επιστρέφουμε στον ελληνικό λαό τους καρπούς των σκληρών προσπαθειών του» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας από την ακριτική Θράκη, όπου επισκέφθηκε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρήγας ανήγγειλε ότι στο πλαίσιο των ανακοινώσεων από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ «θα είναι και η υποστήριξη των Ελλήνων στρατιωτικών. Τα μέτρα αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Εμείς, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, αρχίζουμε να επιστρέφουμε στον ελληνικό λαό τους καρπούς των σκληρών προσπαθειών του. Γιατί η κοινωνία μάς στήριξε, στήριξε αυτή την προσπάθεια. Επιστρέφουμε λοιπόν πίσω, αυτό το οποίο καταφέραμε να έχουμε ως πλεόνασμα. Τα στοιχεία μαρτυρούν πως η ανάπτυξη προχωράει με γοργούς ρυθμούς αυτή τη στιγμή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλύτερη μέρα».

Παράλληλα επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις. Η επόμενη μέρα είναι πολύ διαφορετική. Εμείς προχωράμε και μετά το πέρας της κυβερνητικής θητείας θα κριθούν όλοι και όλες».

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό του Δ’ Σώματος Στρατού, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε μεταξύ άλλων «είστε η αιχμή του δόρατος για την άμυνα της πατρίδας, καλύπτοντας την ακριτική περιοχή της Θράκης» ενώ για τη Θράκη παρατήρησε ότι «είναι μία περιοχή που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και που έχει σημαντικές δυνατότητες να αναβαθμιστεί σε έναν κόμβο διαμετακομιστικό, εμπορικό και ενεργειακό, με αναφορά και εμβέλεια στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή και στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ν’ αποτελέσει το πεδίο σύνδεσης και μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση, αλλά και μεταφορών από τη Μεσόγειο προς τη Μαύρη θάλασσα». Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «Από εδώ- σ.σ. τη Θράκη- δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς τα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου. Όσοι επιβουλεύονται τα δίκαια της πατρίδας να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος».

Ο κ. Ρήγας εξήρε τον «όχι προβεβλημένο ίσως αλλά σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο που βίωσε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση» καθώς και την κοινωνική προσφορά τους..

«Σε μια εποχή που η οικονομική ελευθερία και ανεξαρτησία μας δοκιμάστηκαν σκληρά, το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ακόμη ψηλότερα, μη επιτρέποντας σε κανέναν ξένο παράγοντα να διανοηθεί έστω να επιβουλευτεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είμαι ευτυχής που έχουμε αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες και στην περίοδο της κρίσης στηρίχτηκαν αλλά και στήριξαν την προσπάθεια την οποία κάναμε για να βγούμε από το αδιέξοδο της επιτροπείας και των μνημονίων. Είναι κλειδί η ασφάλεια στην περιοχή, μια περιοχή όπου είναι προτεραιότητα η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη» κατέληξε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στη διάρκεια της ενημέρωσής του από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού ,αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τους επιτελείς, είχε συνομιλία και απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό Επιτηρητικού Φυλακίου της ελληνοτουρκικής μεθορίου μέσω VTC-HARP.

Περιηγήθηκε στους χώρους κατασκευής 8 νέων διαμερισμάτων (στρατιωτικών οικημάτων αξιωματικών ΣΟΑ), στο παλαιό Διοικητήριο του 25ου Λόχου Διαβιβάσεων και της ίλης του Στρατηγείου της /ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και στο υπό κατασκευή πάρκο αναψυχής στον προαύλιο χώρο των νέων ΣΟΑ. Επισκέφθηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό, καθώς και το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της XXV Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας και ακολούθως παρακολούθησε επίδειξη αρμάτων μάχης με πραγματικά πυρά. Αύριο, ο κ. Ρήγας θα παραστεί στα εγκαίνια του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΔΕΘ.

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ