today-is-a-good-day
13 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Με πορείες “υποδέχονται” τον Π/Θ

Με πορεία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, σήμερα το πρωί, και την συγκέντρωση των ένστολων στις 18:00 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο άρχισαν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη που θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Επί ποδός θα βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ στην πόλη έχουν μετακινηθεί αστυνομικοί από την Αθήνα και άλλες περιοχές.

Στην επιχείρηση ασφάλειας συμμετέχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο, σκάφη του Λιμενικού, και πράκτορες του FBI και της CIA καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τιμώμενη χώρα.

Τέσσερις είναι οι κυριότερες συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο.

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα αρχίσει στις 18:00 η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει προγραμματισθεί την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο.

Όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν, στις 19:00 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ