today-is-a-good-day
21 C
Athens

Απάντηση του Κέντρου Πολιτισμού στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

“Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι συνδιοργανωτής στην εκδήλωση “Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο” του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως εσφαλμένα και εκ παραδρομής αποτυπώθηκε, παρά μόνο υποστηρίζει μία ακόμα κοινωνική δράση ουσίας, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν, με άλλους φορείς, συλλόγους και πολιτικά κόμματα”, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι “δεν είναι συμβατή με την αρχή της ανεξαρτησίας των αυτοδιοικητικών θεσμών από τα πολιτικά κόμματα η συνδιοργάνωση του προγράμματος με τίτλο “Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο” από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας”.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι “τα τελευταία χρόνια, έχει δεχθεί εκατοντάδες προτάσεις και αιτήματα, από φορείς, συλλόγους, ενώσεις και πολιτικά κόμματα για μια σειρά από εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν, είτε στο κινηματοθέατρο “Αλέξανδρος”, είτε σε άλλες αίθουσες και σημεία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”. Υπογραμμίζει ότι ο στόχος του ήταν και είναι πάντα να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα διάφορα αιτήματα χωρίς αποκλεισμούς, μεροληψία και περιχαρακώσεις.

Ως παράδειγμα, επικαλείται την υποστήριξη εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στις 31 Μαρτίου 2017, που πραγματοποιήθηκε με κεντρικό ομιλητή τον κ. Βούτση. Στην εν λόγω εκδήλωση το Κέντρο Πολιτισμού διέθεσε δωρεάν το κινηματοθέατρο “Αλέξανδρος”, ενώ αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια ανταποκρίθηκε σε αιτήματα και των άλλων κομμάτων.

“Ακριβώς αυτό κάνουμε και σήμερα” αναφέρει η ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού και προσθέτει: “το ξεκαθαρίζουμε ρητά για να μη δημιουργούνται απορίες και εντυπώσεις”.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ