today-is-a-good-day
21 C
Athens

Στόλτενμπεργκ στον Ζάεφ: Το ΝΑΤΟ σας περιμένει ως το 30ο μέλος του!

Ευθεία «αβάντα» του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην κυβέρνηση Ζάεφ 24 ημέρες πριν το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» δήλωσε απερίφραστα ο Γ.Γ. της Συμμαχίας  κατά της διάρκεια άσκησης μονάδας ειδικών δυνάμεων των Σκοπίων παρουσία και της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

«Εκτιμούμε το συνεταιρισμό με τη χώρα σας. Θα έχετε δημοψήφισμα σε λίγες εβδομάδες, αποφασίζοντας αν θα είστε μέλους της διεθνούς κοινότητας» επισήμανε.
«Η χώρα σας έχει καλά εκπαιδευμένα στρατεύματα που είναι έτοιμα να συμμετάσχουν σε δύσκολες αποστολές. Μέλη του στρατού σας έλαβαν μέρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε άλλα μέρη, κάτι που δείχνει ότι έχετε ένα στρατό που συνεισφέρει στη διεθνή ασφάλεια» είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων σημείωσε ότι έως στιγμής σε διαφορετικές αποστολές του ΝΑΤΟ  έχουν συμμετάσχει 4.000 «Μακεδόνες στρατιώτες». «Αποτίω φόρο τιμής στα μέλη του ‘’Μακεδονικού’’ στρατού, είναι ο σιωπηλός διπλωμάτης στις προσπάθειες μας για ένταξη στη Συμμαχία» τόνισε η Σεκερίνσκα.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ