today-is-a-good-day
21 C
Athens

Πρόκληση: Στο στρατόπεδο Ίλιντελ στα Σκόπια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Όπως μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της πΓΔΜ ανακοίνωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, θα πραγματοποιήσει από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ θα αφιχθεί σήμερα το βράδυ στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, όπου θα τον υποδεχθεί η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ, Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Αύριο στις 13:15 (τοπική ώρα) ο ΓΓ του ΝΑΤΟ θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην Λέσχη των Βουλευτών στα Σκόπια και θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.

Επίσης, αύριο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ θα παρακολουθήσει άσκηση των ειδικών δυνάμεων του στρατού της πΓΔΜ στο στρατόπεδο «Ίλιντεν». Μετά το πέρας της άσκησης ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και η Υπουργός Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων “MIA”, η ατζέντα της επίσκεψης του ΓΓ του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει ακόμα συναντήσεις με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της πΓΔΜ, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα διαχειρίζεται θέματα που αφορούν την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την σχετική κυβερνητική ανακοίνωση, της επιτροπής θα προεδρεύει ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, με αναπληρωτές την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για ευρωπαϊκά θέματα, Μπούγιαρ Οσμάνι και τον ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν ως μόνιμα μέλη οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, οι επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού και των Υπηρεσιών Ασφάλειας, ο Εθνικός Συντονιστής για το ΝΑΤΟ, υφυπουργοί, καθώς και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, τον οποίο θα ορίσει το VMRO-DPMNE.

Στις εργασίες της επιτροπής θα μπορούν να συμμετέχουν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων, εφόσον αντικείμενο συζήτησης αποτελεί θέμα της αρμοδιότητάς τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ