today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Οι μεγάλες προσδοκίες από τον Giannis

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αναμφίβολα ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, με τον «Greek Freak» να καλείται τη νέα αγωνιστική περίοδο να επαναλάβει τα αγωνιστικά όργια της σεζόν 2017-18 και να σπάσει μία κατάρα 18 ετών.

Πέρα από το βάρος της επίθεσης, στην πλάτη του Giannis θα τοποθετηθεί ακόμη ένα με το πρώτο τζάμπολ της νέας χρονιάς και δεν είναι άλλο από μία πορεία των «Ελαφιών» που δεν θα σταματήσει απότομα στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Μία συνέχεια που έχει να πανηγυρίσει η ομάδα από το μακρινό 2001…

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα νέα δεδομένα που ελπίζουμε να δούμε από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τη σεζόν 2018-19 στο ΝΒΑ, προκειμένου να «λάμψει» ο ίδιος και να παρασύρει τους Μιλγουόκι Μπακς:

ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕ 36 ΛΕΠΤΑ

Η παραγωγικότητα του αυξάνεται σταδιακά χρόνο με το χρόνο. Η εκτόξευση του μέσου όρου πόντων του οφείλεται στον περισσότερο χρόνο συμμετοχής που κέρδιζε κάθε σεζόν, για να φτάσει στον τωρινό, που μετρά 26.9 πόντους σε 36 λεπτά παραμονής του στο παρκέ.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, αλλά το σύστημα που ονειρεύεται στην επίθεση ο νέος τεχνικός των Μπακς, Μάικ Μπουντχόλζερ, είναι… κομμένο και ραμένο στα μέτρα του Giannis.

O προπονητής των «Ελαφιών» προσανατολίζεται σε ένα σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί στο έπακρο το ταλέντο των παικτών που είναι στο παρκέ, όπερ σημαίνει ότι ο ηγέτης των Μπακς αναμένεται να έχει περισσότερες επιλογές στην επίθεση.

ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΣΕ ΕΞΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΩΝ ΑΣΙΣΤ ΣΕ 36 ΛΕΠΤΑ

Σε επίπεδο δημιουργίας ο Αντετοκούνμπο είδε τη σεζόν 2016-17 το μέσο όρο του σε ασίστ να φτάνει σε 36 λεπτά στις 5.5. Ωστόσο, την περσινή είδε μείωση σε αυτό τον τομέα, με το μέσο όρο του να «πέφτει» στις 4.7.

Η αγωνιστική περίοδος που είναι προ των πυλών είναι μία καλή ευκαιρία για τον Greek Freak, προκειμένου να ανεβάσει σημαντικά το μέσο όρο του στη δημιουργία. Άλλωστε πρόκειται για έναν εξαιρετικό πασέρ, με πολύ καλό έλεγχο της μπάλας, χωρίς εγωισμούς στο παιχνίδι του και αντανακλαστικά στην επίθεση.

Οι Μπακς φρόντισαν ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου να ενισχύσουν την περιφέρεια της ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι ο Αντετοκούνμπο θα έχει πολλές επιλογές στην αναζήτηση ελεύθερων «σκοπευτών» στην επίθεση από μέση και μακρινή απόσταση.

Όνειρο των «Ελαφιών», αλλά και του ίδιου του Giannis δεν είναι άλλο από την αύξηση του μέσο όρου των ασίστ του στις 6 σε 36 λεπτά, με το συγκεκριμένο στόχο να μην είναι απαγορευτικός.

NA ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να «μετακομίζει» από τους Καβαλίερς στους Λέικερς, ο άτυπος τίτλος του κορυφαίου παίκτη της Ανατολικής Περιφέρειας βρίσκεται πλέον στη διάθεση του Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα σταρ να είναι αποφασισμένος να τον κάνει δικό του.

Αν συνεχίσει στους περσινούς… ρυθμούς, ο ηγέτης των Μπακς αναμένεται να έχει ανταγωνισμό μόνο από τον Καουάι Λέοναρντ των Τορόντο Ράπτορς, ο οποίος εγκατέλειψε τους Σαν Αντόνιο Σπερς με στόχο να πρωταγωνιστήσει και πάλι και να γίνει ο παίκτης του 2016-17.

Βέβαια, υπάρχει και η… απειλή για τον τίτλο του κορυφαίου από τους Μπεν Σίμονς και Τζόελ Εμπίντ, αλλά κανείς από τους δύο δεν έχει βγάλει στην καριέρα τους μία χρονιά μακριά από αγωνιστικά προβλήματα.

NA ΒΡΕΘΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ MVP

Παρά τους εντυπωσιακούς μέσους όρους του την περσινή σεζόν, ο Αντετοκούνμπο «πλήρωσε» το τέλος της πορείας των Μπακς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ με αποτέλεσμα να μη βρεθεί ποτέ στις υψηλές θέσεις της ψηφοφορίας για τον τίτλο του MVP. Αν εφέτος ανεβάσει ένα «κλικ» τους μέσους όρους του και η ομάδα έχει καλύτερη πορεία τότε ο Giannis θα βρεθεί ψηλά στη σχετική λίστα.

Οι Μπακς έκαναν το καλοκαίρι κινήσεις που δημιουργούν ελπίδες για μία ανταγωνιστική σεζόν. Προσέλαβαν νέο προπονητή, καλύπτοντας μία… ελαττωματική θέση. Ο Μπουντενχόλζερ είναι γνωστός για τις αναγεννησιακές τάσεις στις ομάδες, αλλά και της σωστής αξιοποίησης του υλικού του.

Παράλληλα, τα «Ελάφια» φρόντισαν να καλύψουν και την αδυναμία τους στο μακρινό σουτ, με την απόκτηση τεσσάρων αξιόπιστων σουτέρ, οι οποίοι μαζί με την αθλητικότητα των Έρικ Μπλέντσο, Κρις Μίντλετον και Γιάννη Αντετοκούνμπο δημιουργούν μία αξιόμαχη ομάδα.

Αν το Μιλγουόκι φτάσει το όριο των 50 νικών τη νέα σεζόν και ο Αντετοκούνμπο «ανέβει» λίγο στους μέσους όρους του, τότε σίγουρα θα βρίσκεται στη τριάδα των διεκδικητών του τίτλου του MVP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ