today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Απεργία ΠΝΟ: Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι στα νησιά

Εκτενείς αναφορές και ρεπορτάζ για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες στα ελληνικά νησιά, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΝΟ, έχουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, κυρίως βρετανικά, ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Η ΠΝΟ δεν δέχθηκε την πρόταση της ένωσης ακτοοπλόων για αύξηση 2%, καθώς ζητά 5% και αποφάσισε να συνεχίσει για 24 ώρες ακόμη την απεργία, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΝΟ για να αποφασίσει αν θα συνεχίσουν τα μέλη της την απεργία. Στη χθεσινή της ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αποφάσισαν τη νέα 24ωρη απεργία , με προοπτική κλιμάκωσης.

Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ είναι χιλιάδες τουρίστες να έχουν εγκλωβιστεί σε νησιά, πολλά εκ των οποίων δεν διαθέτουν αεροδρόμια με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες και στις εργασίες τους. Πολλοί εξ αυτών χάνουν και τις πτήσεις τους από την Αθήνα για το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα κάτοικοι και επιχειρηματίες της νησιωτικής Ελλάδας, αρχίζουν να εκφράζουν φόβους για ελλείψεις σε αγαθά και προϊόντα καθώς δεν γίνεται ούτε η τροφοδοσία των νησιών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ