today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να εγγυηθεί την πολιτική ομαλότητα

Με μια πρωτοφανή ενέργεια ο εκδότης του εντύπου ντοκουμέντο, ζήτησε απόψε τη σύλληψη της εκπροσώπου Τύπου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η ενέργεια αυτή είναι πρωτόγνωρη για τα πολιτικά ήθη τόσο της πατρίδας μας, όσο και του Δημοκρατικού, πολιτισμένου κόσμου.

Και είναι πρωτόγνωρη διότι πρόκειται για δίωξη της εκπρόσωπου ενός δημοκρατικού κόμματος, η οποία προφανώς και θα έπρεπε να διατηρεί το δικαίωμα να εκφράζει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεμπόδιστα, όπως ορίζει το σύνταγμα της (ακόμη) δημοκρατικής μας χώρας.

Αυτή η ενέργεια είναι πρωτόγνωρη και για άλλον ένα λόγο:  ποτέ στο παρελθόν η αστυνομία δεν είχε εισβάλει σε πολιτικό κόμμα για να συλλάβει στέλεχός του, επειδή κάποιος αισθάνεται ότι θίγεται από τις απόψεις του. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, που ούτε στη Βενεζουέλα, τη χώρα πρότυπο του κ. Τσίπρα, δεν απαντώνται.

Άλλωστε, την αυτόφωρη σύλληψη της κας Ζαχαράκη και την ενεργοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, δεν τη ζήτησε κάποιος τυχαίος πολίτης. Τη ζητά ο πιο στενός συνομιλητής της κυβέρνησης, το πρόσωπο που μέσα από τα έντυπά του είχε προαναγγείλει έναν χρόνο πριν καταθέσεις “προστατευόμενων μαρτύρων”  κατά πολιτικών αντιπάλων του κ. Τσίπρα, το πρόσωπο που δεν αρκείται στη στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν αυτά εξαντλούνται, επεκτείνεται και στις οικογένειές τους.

Σε αυτό το πρωτοφανές για τη Δημοκρατία αίτημα σύλληψης της Εκπροσώπου της Ν.Δ. οφείλουν να πάρουν θέση όλα τα Δημοκρατικά κόμματα, κυρίως όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση προκειμένου να εγγυηθεί το δημοκρατικό πολίτευμα και να διαφυλάξει τη δημοκρατική ομαλότητα.

Η Νέα Δημοκρατία, με σκληρή της ανακοίνωση είχε γνωστοποιήσει την είδηση του αιτήματος σύλληψης, κατηγορώντας το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το πλήγμα που επέφερε στη Δημοκρατία:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ